KSAMIL – mesto za idealan odmor u Albaniji

Ksamil je selo na rivijeri južne Albanije i deo Nacionalnog parka Butrint. Reformom lokalne uprave 2015. postao je deo opštine Saranda.

Broj stanovnika na popisu iz 2011. godine iznosio je 2.994 dok je prema podacima civilnih službi bilo 9.220.

NEWS1.RS TRAVEL: (VIDEO i FOTO) DUBAI – šta videti u današnjem arapskom Vavilonu

Opštinsku celinu čine sela Ksamil i Manastir. Tokom komunističke ere, priobalno selo Ksamil je izgrađeno 1966. godine i nalazi se južno od grada Saranda, pored puta za Butrint.

Ksamil je idealna destinacija za letovanje. Ako idete u Albaniju, odmor u Ksamilu bi mogao biti pravi izbor za vas!

VIDEO: OneMedia – News1.rs

Smeštaj u Ksamil-u obuhvata širok spektar hotela različitih kategorija. Turistički sadržaj je kompletan, a dobra usluga i fantastični zalivi garantuju kvalitetan odmor u Ksamilu.

NEWS1.RS TRAVEL (VIDEO i FOTO) Vodimo vas u Himare – mesto za idealan odmor u Albaniji ]]

Ksamil je jedno od najposećenijih primorskih odmarališta kako domaćih tako i stranih turista. Plaža Ksamil i jonska obala Albanije dalje na severu uvršteni su u 20 Gardijanovih najboljih odmora na plaži za 2013. godinu.

Glavne atrakcije su obližnja ostrva Ksamil. Plaža na kopnu je mala, ali čista.

Saranda / video: OneMedia – News1.rs

Tokom komunizma, ovo područje je postalo poznato po proizvodnji maslinovog ulja, limuna i mandarina. Državne vlasti su 2010. godine srušile preko 200 nelegalnih objekata koji su narušili glavni plan grada i integritet Nacionalnog parka Butrint. Vlasti tek treba da uklone neke ostatke iz srušenih zgrada.

News1.rs / Wikipedia

Foto: unsplash.com/@bleronsalihi

Video: OneMedia – News1.rs

Kliknite SUBSCRIBE na naš Jutjub kanal i pogledajte naše originalne, neobrađene video snimke sa raznih destinacija, hotela, puteva i svega vezanog za turizam kliknite OVDE