петак
март, 31

Nadležne institucije nastavljaju borbu protiv hibridnog rata

Predstavljena u:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema nagoveštaja da će lažnim dojavama o postavljenim bombama uskoro doći kraj i istakla da nadležne institucije nastavljaju borbu protiv takvog vida hibridnog rata.

Brnabić je, gostujući na Televiziji „B92“, najavila da će državni vrh uskoro imati sastanak na kojem će se razmatrati eventualno formiranje jedinstvenog tima u koji će biti uključene službe bezbednosti MUP-a i Vojske Srbije, kao i Kancelarija za IT i e-upravu sa ciljem da se centralizuju svi resursi.

Prema njenim rečima, ove napade je teško zaustaviti jer su veoma dobro organizovani, dolaze iz mnogo zemalja sa različitih servera, ali mi nastavljamo da se borimo protiv toga 24 časa, sedam dana u nedelji.

Premijerka je naglasila da se štite sve državne institucije, podaci građana, bankarskog sektora, privrede, carine i sve što pokušava da se napadne hakerskim napadima.

Srbija se, kako je podvukla, nalazi u ozbiljnoj, teškoj i kompleksnoj situaciji, pre svega politički, te s toga moramo da branimo svoje interese i nađemo način da se nastavi rast i razvoj, sačuvaju radna mesta i povećaju plate i penzije.

Istovremeno, predsednica Vlade je napomenula da su poslednjih dana skoro svi svetski zvaničnici ukazali na to da će biti nestašica hrane i da svetu preti glad, pre svega Africi, ali i drugim kontinentima, uključujući i Evropu.

Ona je naglasila da će Srbija imati dovoljno hrane i da je naša država prva govorila o robnim rezervama i da će nabaviti ono što nam nedostaje, što je, kako je rekla, i učinjeno.

Brnabić se osvrnula i na posetu predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela Beogradu, ocenivši da je ona bila potrebna kako bi građani Srbije videli da postoji suštinska i dubinska veza EU i naše zemlje, a ne samo pritisak.

Ona je rekla da je zahvalna Mišelu na poseti i na tome što je proveo značajno vreme u Beogradu.

Ne slažemo se po svim pitanjima, ali su odnosi Srbije sa EU suštinski i strateški, ukazala je premijerka i navela da je 70 odsto stranih, direktnih investicija u Srbiju iz zemalja članica Unije, a da je 66 odsto našeg izvoza u EU.

Prema njenim rečima, poseta Mišela i potpisivanje ugovora sa EU o dodatnih 84,5 miliona evra za ulaganje u srpski startap ekosistem i inovativne kompanije, najbolji je način da se pokažu pozitivne strane saradnje Unije i Srbije.

Brnabić je prenela da razgovori između Mišela i predsednika Republike Aleksandra Vučića nisu bili nimalo laki i da su dvojica zvaničnika najviše razgovarali o temama o kojima Srbija i EU nisu saglasne.

foto> Vlada

izvor> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB