Stefanović pozvao mlade da se do kraja maja prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se do kraja maja prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka i postanu deo velikog i jedinstvenog tima Vojske Srbije.

Stefanović je ukazao na to da mladi danas, zahvaljujući pojednostavljenim procedurama, odmah po odsluženju dobrovoljnog vojnog roka mogu postati profesionalni vojnici ukoliko su zainteresovani za to.

S druge strane, ukoliko nisu, svakako će biti opremljeni novim znanjima za dalji život i bavljenje različitim civilnim poslovima, rekao je on i podvukao da plata na dobrovoljnom služenju vojnog roka iznosi približno 38.000 dinara mesečno.

Ono što je zapravo najvažnije jeste da morate da volite Srbiju. U suprotnom, čak i da imate sposobnosti junaka iz akcionih filmova niste za ovaj tim, rekao je potpredsednik Vlade.

Zato ako volite Srbiju, spremni ste da radite na sebi i učite od najboljih, da stičete nova znanja i veštine i upoznate sve ono što naša vojska danas ima, dođite i postanite deo njenog tima, poručio je Stefanović.

Autor: mod.gov.rs

foto> mod.gov.rs