Otvorena Kvantna soba za osobe sa invaliditetom u Kruševcu

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić i pomoćnica ministarke u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovale su danas otvaranju Kvantne sobe u Dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama u Kruševcu, za čije je opremanje Ministarstvo izdvojilo približno 900.000 dinara.

Kisić je tom prilikom navela da Ministarstvo kontinuirano podržava rad svih udruženja i saveza osoba sa invaliditetom na teritoriji Srbije, a kada je u pitanju Kruševac, u prethodnoj i ovoj godini, za aktivnosti deset tamošnjih udruženja opredelilo je ukupno više od pet miliona dinara.

Ministarka je istakla da je prošle godine, uz podršku Ministarstva, u saradnji sa udruženjem građana „Start za decu”, kroz projekat „Bajka na talasima“, Kvantna soba otvorena i u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar” u Leskovcu i da je Ministarstvo, na osnovu odličnih rezultata terapije i zadovoljstva korisnika, pokrenulo opremanje ovakve sobe i u drugim gradovima, kao što je Kruševac.

Direktorka Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama Nevena Lazarević izrazila je zahvalnost Ministarstvu na podršci, istakavši da ova soba neće biti namenjena samo deci i osobama sa invaliditetom koji koriste ovaj boravak, već i ostalim građanima Kruševca.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović navela je da je otvaranje Kvantne sobe pravi primer dobre saradnje Ministarstva i Grada Kruševca.

Predsednica udruženja „Start za decu“ Aleksandra Grdinić istakla je da Kvantna soba predstavlja najsavremeniji oblik terapije nano tehnologijom, koja može da se koristi uz sve konvencionalne terapije.

izvor> Vlada

foto> Vlada