четвртак
март, 30

Otvorena Kvantna soba za osobe sa invaliditetom u Kruševcu

Predstavljena u:

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić i pomoćnica ministarke u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovale su danas otvaranju Kvantne sobe u Dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama u Kruševcu, za čije je opremanje Ministarstvo izdvojilo približno 900.000 dinara.

Kisić je tom prilikom navela da Ministarstvo kontinuirano podržava rad svih udruženja i saveza osoba sa invaliditetom na teritoriji Srbije, a kada je u pitanju Kruševac, u prethodnoj i ovoj godini, za aktivnosti deset tamošnjih udruženja opredelilo je ukupno više od pet miliona dinara.

Ministarka je istakla da je prošle godine, uz podršku Ministarstva, u saradnji sa udruženjem građana „Start za decu”, kroz projekat „Bajka na talasima“, Kvantna soba otvorena i u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar” u Leskovcu i da je Ministarstvo, na osnovu odličnih rezultata terapije i zadovoljstva korisnika, pokrenulo opremanje ovakve sobe i u drugim gradovima, kao što je Kruševac.

Direktorka Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama Nevena Lazarević izrazila je zahvalnost Ministarstvu na podršci, istakavši da ova soba neće biti namenjena samo deci i osobama sa invaliditetom koji koriste ovaj boravak, već i ostalim građanima Kruševca.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović navela je da je otvaranje Kvantne sobe pravi primer dobre saradnje Ministarstva i Grada Kruševca.

Predsednica udruženja „Start za decu“ Aleksandra Grdinić istakla je da Kvantna soba predstavlja najsavremeniji oblik terapije nano tehnologijom, koja može da se koristi uz sve konvencionalne terapije.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...

CECA HELIKOPTEROM DOLAZI U NIŠ Otkrivamo detalje spektakla koji...

Najveća balkanska zvezda zakazala je koncert na otvorenom, a pripreme, kao i prodaja karata uveliko su u...

Đoković će igrati na US Openu, nema više prepreka!

Gornji dom Sjedinjenih Američkih Država sa 68 glasova za doneo je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom...

„Imali smo stroge kriterijume“: Aleksandra Prijović i Filip Živojinović...

Pevačici je ova stavka jako bitna. Bračna zajednica Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića je postala još lepša kada...

Priučene frizerke nam vade krv i neguju nas u...

Medicinsku sestru koja je školovana za svoj posao i ume da ga radi, tražićemo svećom po Srbiji,...
FB