уторак
март, 21

Počela gradnja novog vrtića u Tutinu

Predstavljena u:

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas u naselju Svračiće polaganju kamena temeljca za novi vrtić, koji će se prostirati na približno 1.000 metara kvadratnih.

Početku izgradnje vrtića u Tutinu, u koji će biti uloženo više od 94 miliona dinara, a čiji je završetak predviđen za april 2023. godine, prisustvovao je i predsednik Opštine Tutin Salih Hot.

Ružić je rekao da će se izgradnjom novog objekta obezbediti 100 novih mesta za mališane iz Tutina, čime se praktično ukida lista čekanja za upis u vrtić u ovoj opštini.

Na taj način dajemo podršku Predškolskoj ustanovi „Habiba Stočević“, lokalnoj samoupravi, ali i roditeljima, pri čemu omogućavamo povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, što je jedan od strateških ciljeva, rekao je prvi potpredsednik Vlade.

On je podsetio na to da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ gradi ili dograđuje vrtiće u još 22 lokalne samouprave širom Srbije.

Prema njegovim rečima, do sada su završena tri vrtića – u Doljevcu, Žitorađi i Sremskoj Mitrovici, do septembra će biti još četiri – dva u Kruševcu i po jednom u Loznici i Merošini, u toku su radovi na vrtićima u Vladičinom Hanu i Prokuplju, dok se početak radova očekuje i na objektima u Smederevu i Šidu.

Prvi potpredsednik Vlade je preneo da je za jedanaest vrtića u planu raspisivanje tendera za izvođače radova, od kojih je jedan za vrtić u Novom Pazaru od 270 novih mesta.

Ministarstvo, u saradnji sa Svetskom bankom, sprovodi program „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, putem kojeg se obezbeđuje proširivanje kapaciteta i mesta u predškolskim ustanovama za 11.000 mališana.

Više informacija o pomenutom projektu možete pronaći ovde.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Albanac iz Švedske je jedan veliki car: Spasio život...

Juče je u regionu odjeknula vest da je 62-godišnja K. K. iz Podgorice skočila sa mosta Blaža...

Za izlet od 8 sati 5.000 dinara: Nove bezobrazne...

"Kada je u onlajn grupu na viberu stigla poruka od vaspitačice o ponudama za izlet u aprilu,...

Osumnjičeni da su provalili u firmu i ukrali novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu i Kruševcu, zajedničkim radom, identifikovali su i uhapsili P. A. (1978)...

BIO 4 kampus okupiće ključne naučne i obrazovne institucije

Ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Jelena Begović predstavila je danas, gostujući...

Saradnja u oblasti filma doprinosi razvoju kulturnih odnosa sa...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova...

Unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa sa Italijom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne...
FB