понедељак
септембар, 25

Fruškogorski koridor strateški važan infrastrukturni projekat

Predstavljena u:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na montaži pomoćnog mosta za izgradnju stubova glavnog mosta preko Dunava u okviru Fruškogorskog koridora.

Momirović je istakao da je reč o jednom od dva mosta koja se grade na teritoriji grada Novog Sada, dodavšši da se na području Vojvodine realizuje mnogo strateški važnih infrastrukturnih projekata.

Izmestićemo ceo transportni saobraćaj sa Fruške Gore i omogućiti da je građani Srbije koriste samo u rekreativne svrhe. Obezbedićemo uslove za priliv novih investicija, turističkih, kulturnih ali i svih ostalih, najavio je ministar.

Uprkos aktuelnoj situaciji u Evropi, kako je istakao, ostajemo posvećeni realizaciji svih započetih infrastrukturnih projekata, koji menjaju perspektivu zemlje, donose nove investicije i direktno povećavaju ekonomski standard.

Direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić ocenio je da je ovo jedan od ključnih razvojnih projekata, koji će imati veliki uticaj na rasterećenje saobraćaja i organizaciju života u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ukazao je na to da će istovremenom izgradnjom dva mosta, kao i projektovanjem trećeg, pešačko- biciklističkog, u potpunosti biti promenjena slika Novog Sada.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovom prilikom je istakao važnost celokupnog projekta, sa posebnim osvrtom na most koji će povezivati Kovilj i Petrovaradin, kao jednim od najvažnijih objekata na koridoru, uz tunel koji ide kroz Frušku Goru, čija će dužina biti veća od 3,5 kilometara.

Pre obilaska radova na montaži pomoćnog mosta, ministar je u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu održao sastanak sa predstavnicima, Pokrajinske vlade i grada Novog Sada.

Glavne teme sastanka bile su arheološka nalazišta na trasi pruge Novi Sad–Subotica, Fruškogorski koridor, kao i biciklističke (zelene) staze.

Fruškogorski koridor, u dužini od 48 kilometara, povezaće Novi Sad, Irig i Rumu i nastaviće se auto-putem Ruma-Šabac. Trasa koridora je podeljena na četiri deonice i to: deonica 1 (Žeželjev most – petlja za E-75 – Paragovo), deonica 2 (Paragovo – početak obilaznice Rume), deonica 3 (petlja “Kać“ – petlja za E-75) i deonica 4 (početak Obilaznice Rume – petlja za E-70).

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB