недеља
март, 26

Šapić predstavio saradnike koji će mu pomagati u vođenju grada

Predstavljena u:

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas u Starom dvoru svoj tim, kao i oblasti kojima će se svako od njih baviti.

– Zamenica gradonačelnika je Vesna Vidović, kao što znate, i ona će biti zadužena za oblast socijalne i dečje zaštite, kao i za školsko i predškolsko obrazovanje. Novi gradski menadžer je Miroslav Čučković, aktuelni predsednik gradske opštine Obrenovac, a njegova specijalnost biće ravnomeran razvoj grada – rekao je gradonačelnik Šapić na predstavljanju svojih saradnika.

Funkcije pomoćnika gradonačelnika obavljaće Aleksandar Savić, Predrag Lukić i Cvijo Babić.

– Aleksandar Savić biće zadužen za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima. Predrag Lukić brinuće o javnom prevozu u Beogradu, dok će se Cvijo Babić baviti komunalnom delatnošću i komunalnim preduzećima, koje su ključne za funkcionisanje grada. Zahvaljujući zavidnom iskustvu mojih saradnika zajedničkim snagama pokušaćemo da prevaziđemo težak i neizvestan period, kako bi Beograđani što manje osetili tešku situaciju u kojoj se nalazi čitav svet, a onda, logično, i naša zemlja – istakao je tom prilikom gradonačelnik Šapić.

Gradonačelnik Beograda osvrnuo se i na to da je komunikacija sa gradskim opštinama i javnim preduzećima jedan od najvažnijih kanala komunikacije koji su u prethodnom periodu predstavljali problem.

– Zbog nedostatka komunikacije unutar sistema ne smemo dozvoliti da građani trpe i zato se na tome mora raditi. Samo kao primer, jedan od najvećih problema svih proteklih  uprava Grada je i gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” i do sada niko ni približno nije uspeo da reši problem naplate karata, dok se ono od strane Grada Beograda subvencioniše sa 110 miliona evra. Dok ne dobijemo metro i alternativne vrste prevoza teško možemo da rešimo saobraćajne gužve – istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio i da će članovi Gradskog veća biti zaduženi za određene oblasti, te da će zajedno s njim, koji je kako je naveo „prvi među jednakima”, njegovim timom, te  sekretarima u Gradskoj upravi i direktorima javnih preduzeća pokušati da postave „zdrav i normalan sistem”.

– Biće to sistem komandne odgovornosti, koji jedini može da bude efikasan sistem i omogućava da znate ko je za šta zaslužan ili kriv, ali ne sa ciljem da otkrivate krivce već da biste mogli da predupredite neplanirane situacije. Težimo da uspostavimo kvalitetan sistem i na taj način, nadam se, opravdamo poverenje svih građana Beograda – zaključio je prvi čovek prestonice.

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Jovana (22) studira arhitekturu i vozi kamion, a kada...

Umesto da se igra sa lutkicama kao i njene vršnjakinje, Jovana Mitrović (22) iz Beograda je kao...

(FOTO) Carinici otvorili haubu automobila i ugledali ženu sakrivenu...

Neverovatna scena sinoć na Gradini: Carinici otvorili haubu automobila i ugledali ženu sakrivenu između motora i hladnjaka!? ...

VIDEO Blam najprovokativnije voditeljke: Pala usred emisije, videlo se...

Zasigurno najprovokativnija, a za mnoge i najlepša voditeljka doživela je blam karijere. Ipak, i tada je uspela...

Danas živi u luksuzu i jedna je od naših...

Ovo je iznenadilo mnoge. Pevačica Jana Todorović jedna je od najtraženijih na brojnim privatnim veseljima, a mnogi je...

Prilikom pretresa stana osumnjičenog pronađeno više od 950 gr...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su S. B. (1995) iz Kraljeva zbog postojanja osnova sumnje...

(VIDEO)Đorđe Đoković u suzama, mama Dijana ga teši: Noletovog...

Emotivni dani za porodicu Đoković. Saška i Đorđe Đoković pre nekoliko dana su postali roditelji dečaka Aleksandra, a...
FB