уторак
септембар, 26

Šapić predstavio saradnike koji će mu pomagati u vođenju grada

Predstavljena u:

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas u Starom dvoru svoj tim, kao i oblasti kojima će se svako od njih baviti.

– Zamenica gradonačelnika je Vesna Vidović, kao što znate, i ona će biti zadužena za oblast socijalne i dečje zaštite, kao i za školsko i predškolsko obrazovanje. Novi gradski menadžer je Miroslav Čučković, aktuelni predsednik gradske opštine Obrenovac, a njegova specijalnost biće ravnomeran razvoj grada – rekao je gradonačelnik Šapić na predstavljanju svojih saradnika.

Funkcije pomoćnika gradonačelnika obavljaće Aleksandar Savić, Predrag Lukić i Cvijo Babić.

– Aleksandar Savić biće zadužen za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima. Predrag Lukić brinuće o javnom prevozu u Beogradu, dok će se Cvijo Babić baviti komunalnom delatnošću i komunalnim preduzećima, koje su ključne za funkcionisanje grada. Zahvaljujući zavidnom iskustvu mojih saradnika zajedničkim snagama pokušaćemo da prevaziđemo težak i neizvestan period, kako bi Beograđani što manje osetili tešku situaciju u kojoj se nalazi čitav svet, a onda, logično, i naša zemlja – istakao je tom prilikom gradonačelnik Šapić.

Gradonačelnik Beograda osvrnuo se i na to da je komunikacija sa gradskim opštinama i javnim preduzećima jedan od najvažnijih kanala komunikacije koji su u prethodnom periodu predstavljali problem.

– Zbog nedostatka komunikacije unutar sistema ne smemo dozvoliti da građani trpe i zato se na tome mora raditi. Samo kao primer, jedan od najvećih problema svih proteklih  uprava Grada je i gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” i do sada niko ni približno nije uspeo da reši problem naplate karata, dok se ono od strane Grada Beograda subvencioniše sa 110 miliona evra. Dok ne dobijemo metro i alternativne vrste prevoza teško možemo da rešimo saobraćajne gužve – istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio i da će članovi Gradskog veća biti zaduženi za određene oblasti, te da će zajedno s njim, koji je kako je naveo „prvi među jednakima”, njegovim timom, te  sekretarima u Gradskoj upravi i direktorima javnih preduzeća pokušati da postave „zdrav i normalan sistem”.

– Biće to sistem komandne odgovornosti, koji jedini može da bude efikasan sistem i omogućava da znate ko je za šta zaslužan ili kriv, ali ne sa ciljem da otkrivate krivce već da biste mogli da predupredite neplanirane situacije. Težimo da uspostavimo kvalitetan sistem i na taj način, nadam se, opravdamo poverenje svih građana Beograda – zaključio je prvi čovek prestonice.

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB