Vučić iz Ohrida : Otvoreni Balkan nije zamena za EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vui rekao je večeras u Ohridu, gde učestvuje na Samitu „Otvoreni Balkan“, da je to velika inicijativa koja je u interesu građana i da nije zamena za EU. , prenosi MIA.

On je istakao da je najglasniji zagovornik EU da počne pregovore sa Makedonijom i Albanijom, da se svuda zalaže za to i da ne samo da nema problema sa tim, već naprotiv, smatra da je to strašno važno za Skoplje, Tirana i građani te dve zemlje.

-Ali ne kažemo da će ono što radimo doneti više koristi, ali će svakako doneti korist svima. „To nije zamena za EU, niti je neka druga kafa – to je posebna inicijativa koja ovde donosi saradnju između naroda i država“, rekao je Vučić.

On je dodao da je Otvoreni Balkan „izuzetna inicijativa, u interesu građana, od koje imamo samo koristi i niko ne može ništa da kaže protiv toga”.

-Ne potcenjujte našu odluku i želju da se zbližimo i sarađujemo, ako je to u našem interesu, rekao je Vučić, napominjući da rastu brojke o ekonomskoj saradnji Srbije, Makedonije i Albanije, što znači da neki ljudi od toga žive i hrane svoje. porodice.

-Da ne govorimo o razmeni poljoprivrednih proizvoda, industrijskih proizvoda, usluga... To nam je važno. Zahvaljujem se svima na svetu koji brinu, koji žele dobro za inicijativu, ali to je naša inicijativa, naši narodi i ja sam ponosan na to. To je nešto što nam pripada, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da su svi dobrodošli u inicijativu „Otvoreni Balkan“, pa i Priština.

„Ako hoćete da rešite pitanje da li hoćemo jedni drugima da imamo dovoljno brašna, struje i gasa, to su pitanja za otvoreni Balkan“, rekao je Vučić za bezbednost UN.

izvor> MIA Beograd
foto> Vlada NMacedonija