Sve spremno za puštanje saobraćaja kroz tunel Straževica 15. juna

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je da se u saobraćajnom tunelu Straževica izvode završni građevinski, mašinski i elektroradovi, te da se očekuje da će za sedam dana ovaj sektor biti pušten u saobraćaj.

Momirović je sinoć, prilikom vanrednog obilaska radova u tunelu Straževica, na sektoru pet u okviru obilaznice oko Beograda, rekao da je zadovoljan rezultatima i dinamikom radova, poručivši da je u planu da se u narednom periodu završi i sektor šest, čime bi obilaznica bila kompletno završena.

Ministar je objasnio da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije, što će znatno smanjiti količine aerozagađena u Beogradu.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj sektor četiri dužine 7,7 kilometara.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

izvor> Vlada

foto> Vlada