Otvoreno 250 novih radnih mesta u Novoj Pazovi

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvovao je otvaranju BIG šoping centra u Novoj Pazovi, u kojem će posao dobiti 250 ljudi iz Stare i Nove Pazove, Inđije, Banovaca i okolnih mesta.

Momirović je istakao da je odgovornom politikom Vlade i konstantnim privlačenjem investicija, danas otvoren još jedan moderan šoping centar, ukazavši na to da opština Stara Pazova spada u najrazvijenije lokalne samouprave u Srbiji, sa konstantnim povećanjem životnog standarda.

U ovoj opštini je 2012. godine bilo približno 9.000 zaposlenih, dok danas taj broj prelazi 25.000, rekao je ministar, uz napomenu da Stara Pazova danas ima više od 100 stranih kompanija i oko 3.500 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava.

To je Srbija koju želimo da vidimo – sa novim investicijama i u kojoj najveće svetske kompanije otvaraju svoja predstavništva i proizvodne pogone, poručio je ministar.

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da je ova opština u poslednjih deset godina toliko privredno napredovala da je nezaposlenost svedena na minimum.

izvor> Vlada

foto> Vlada