Opozicija poručuje Vučiću da u parlament ne dolazi bez francusko-nemačkog plana za KiM

Umesto francusko-nemačkog predloga za Kosovo i Metohiju, poslanicima Skupštine Srbije, stigao je izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju, za period septembar-januar u kome nema ni reči o spornom evropskom predlogu, koji je „evropska petorka“, predočila Aleksandru Vučiću pre desetak dana, uz ultimatume, kako je sam objasnio, citejte na danas.rs.

Opozicija poručuje da nema svrhe da Vučić uopšte dolazi na sednicu parlamenta bez tog papira. Rasprava bez uvida u taj tekst, kako napominju, predstavljaće još jednu predsednikovu manipulaciju za zastrašivanje javnosti sankcijama i sticanje jeftinih političkih poena.

Sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji trebalo bi da počne u četvrtak i da traje nekoliko dana. Tema sednice, kako je tražio deo opozicije, trebalo bi da bude evropski predlog kojim se predlaže rešavanje problema na relaciji Beograd – Priština.

Predsednik Srbije najavio je da će prisustvovati sednici, uz optužbe na račun opozicije, da su odbili njegov poziv na konsultacije o evropskom predlogu.

Tekst citajte na> danas.rs