Obijene dve srpske prodavnice u Velikoj Hoči

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je danas da su dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči obijene u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac.

Ove dve prodavnice našle su se na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada, kao ni sada, Kosovska policija nije adekvatno reagovala, niti su počinioci uhvaćeni.

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči, te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini.

Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde.

Kancelarija insistira na tome da se počinioci privedu pravdi, posebno što postoje video-zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

izvor> Vlada

foto> Vlada