Zahvalnost Džonu Malkoviču na promociji srpskog turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić prisustvovala je sinoć izvođenju predstave „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ sa Džonom Malkovičem u glavnoj ulozi, u Feliks Romulijani, u okviru Zaječarskog kulturnog leta i Art Link festivala.

Matić je iskazala zahvalnost Malkoviču na zainteresovanosti i želji da nastupa u Srbiji, ukazavši na značaj njegovog nastupa za promociju srpskog turizma, kulture i imidža naše zemlje u svetu.

Ona je takođe izrazila uverenje da će njegovo gostovanje učiniti Feliks Romulijanu i samu Srbiju još vidljivijom na kulturno-turističkoj mapi Evrope.

Poznati filmski i pozorišni glumac iskazao je zahvalnost na toploj dobrodošlici i prilici da po drugi put nastupa u Srbiji – pre dve godine na FEST-u, a sada u okviru evropske turneje, u jedinstvenom ambijentu drevnog rimskog grada iz 3. veka, istakavši pozitivne impresije koje je stekao.

Predstavu „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“, u režiji Mihaela Šturmingera, izveli su Džon Malkovič, soprani Čen Reiz i Suzan Langbejn sa orkestrom Bečke akademije, Vroclavski baroknim orkestrom i dirigentom Martinom Haselbekom.

izvor> Vlada

foto> Vlada