уторак
март, 21

Povećano interesovanje francuskih kompanija za investiranje u Srbiji

Predstavljena u:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Francuske u Srbiji Pjerom Košarom o aktuelnim svetskim temama, bilateralnim odnosima i novim francuskim investicijama u Srbiji.

Brnabić je uputila čestitku francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na novom mandatu, istakavši da je njegov reizbor na mesto šefa države od izuzetne važnosti ne samo za Srbiju i Zapadni Balkan, već i za stabilnost čitavog evropskog kontinenta i Evropske unije. Premijerka je čestitku uputila i novoj premijerki Elizabeti Born.

Ona je podvukla da građani naše zemlje imaju poseban odnos poštovanja i emocija prema Francuskoj i da je zato važno da se o svim temama otvoreno razgovara, posebno imajući u vidu to što Pariz iskreno prepoznaje specifičnu poziciju Beograda u svetlu aktuelnih dešavanja.

Predsednica Vlade je u tom kontekstu istakla principijelnu poziciju Republike Srbije neophodnosti poštovanja međunarodnog prava, i podsetila na to da se Srbija u Ujedinjenim nacijama o tome nedvosmisleno izjasnila.

Ambasador Francuske je premijerku Brnabić informisao o dosadašnjim rezultatima francuskog predsedavanja Evropskoj uniji u izmenjenim međunarodnim okolnostima.

On je apostrofirao pažnju koju Francuska, kao predsedavajuća EU, posvećuje Zapadnom Balkanu. U tom kontekstu je potvrdio održavanje Konferencije EU–Zapadni Balkan na kraju francuskog predsedavanja Uniji i pozvao Vladu Srbije da uzme aktivno učešće u njenoj realizaciji.

Košar je, govoreći o bilateralnim odnosima, istakao da na tom polju dominiraju dobre vesti, i ukazao na povećano interesovanje Francuske agencije za razvoj za investiranje u Srbiji.

Takođe, on je govorio o dobrim potencijalima saradnje u nizu oblasti, uključujući obrazovanje i energetiku, kao i o interesovanju drugih francuskih kompanija za investiranje u Srbiji.

izvor>Vlada

foto>Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Osumnjičeni da su provalili u firmu i ukrali novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu i Kruševcu, zajedničkim radom, identifikovali su i uhapsili P. A. (1978)...

BIO 4 kampus okupiće ključne naučne i obrazovne institucije

Ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Jelena Begović predstavila je danas, gostujući...

Saradnja u oblasti filma doprinosi razvoju kulturnih odnosa sa...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova...

Unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa sa Italijom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne...

FOTO-„Godinama me proziva na ružan i perfidan način“: Ceca...

Dragana Mirković i Ceca Ražnatović već izvesno vreme su u estradnom ratu, koji je svoju kulminaciju imao...

Еuronews.rs: Kancelarije u Beogradu najskuplje u regionu

Potražnja za poslovnim prostorom u Srbiji, a naročito u Beogradu prošle godine je "eksplodirala". Dolazak ruskih i ukrajinskih...
FB