Rasvetljen pokušaj ubistva od 6. maja ove godine, zaplenjena droga i oružje i uhapšene tri osobe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Palilula, sinhronizovanom akcijom rasvetlili su pokušaj ubistva od 6. maja ove godine, zaplenili drogu i oružje i uhapsili tri osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, policija je uhapsila M. K. (1998), koji je, kako se sumnja, 6. maja ove godine, u Ulici Slobodana Jovanovića, nakon kraće svađe, pesnicom zadao više udaraca po glavi i telu oštećenom muškarcu, a potom ga oštrim predmetom ubo u leđa, teško ga povredivši.

U drugoj akciji, policijski službenici uhapsili su A. K. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija. Pretresom stana koji koristi osumnjičeni A. K., policija je pronašla oko 60 grama heroina, oko 300 grama smese koja se koristi za uvećanje mase narkotika, opremu za pripremu i pakovanje droge, pištolj, šest metaka, dva mobilna telefona i novac.

U nastavku akcije, policija je u Ulici Grge Andrijanovića zaustavila I. K. (1997), kod koga je pronađen 71 gram amfetamina. On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Trojici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega su, uz krivične prijave, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

izvor> MUP

foto> MUP