Cuveni makedonski doktor u svojoj privatnoj bolnici pravio je eksperimente na pacijentima ? !

Javnost u Makedoniji je potresena od skandala koji je otkrila „Laboratorija istraživačkih reportera“ – objavila je dokumentarni film posvećen mahinacijama i manipulacijama u bolnici Žan Mitrev, koja je postala poznata po svom „Kovid centru“ u kojem su građani plaćali desetine hiljada evra za lečenje, smrtni slučajevi do sada nikada nisu bili javno obelodanjeni, a sada se pokazuje da je na njima sproveden eksperiment.

S obzirom na to da je Žan Mitrev godinama bio predstavljen makedonskoj javnosti kao kardiološka zvezda u Nemačkoj, IRL je istraživao, ali NIJE našao podršku za karijeru Žana Mitreva u Nemačkoj, jer je pre nego što je došao u Makedoniju prikazan kao kardiološka zvezda u Nemačkoj.

Mitrev u emisiji tvrdi da mu država ništa nije dala, ali onda premijer Ljubčo Georgievski u emisiji tvrdi da je država kupila Mitrevu opremu i dala mu monopol. Georgievski ističe da bi Mitrev trebalo bar da bude zahvalan na poklonima koje je dobio od naše zemlje.

U emisiji su prikazane i medijske manipulacije javnošću i njegovi nastupi na televiziji (gde ima reklama) uz pomoć kojih je izgradio imidž bolnice svetskog glasa.

Klinika Žan Mitrev imala je veću stopu mortaliteta od državne klinike u Skoplju.

Pacijent je u bolnici dobio najmanje 5 bakterija, dobio teške infekcije i umro. Ali niko iz bolnice im nije rekao kakvu bakteriju je pacijent uhvatio, već porodica preminulog je svojim kanalima dobila originalne rezultate testova koji su tu bakteriju pokazali.

Mitrevove nagrade za koje mediji su pisali godinama kupljene su za novac. Kupio je Oksfordsku nagradu za 9.300 funti od organizacije koja nije povezana sa Oksfordom.

Akademija Platon koja mu je dala titulu AKADEMIKA bila je iz Bugarske. Mitrev uopšte nije bio akademik, ali je to i sam dodao i tako suvuda se ptopisivao kao Akademik.

Video: IRL Makedonija

News1.rs

Foto: prinskrin youtube IRL Makedonija