Rasvetljena krivična dela čiji su počinioci iregularni migranti

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je rano jutros u Subotici akciji usmerenoj na suzbijanje krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti, a koju sprovodi operativna udarna grupa formirana 4. jula po njegovom naređenju.

Operativnu grupu čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda.

Oni su tokom trajanja akcije rasvetlili krivična dela počinjena od strane iregularnih migranata, koja su posebno uznemirila javnost.

Vulin je tim povodom istakao da je Srbija organizovana i humana zemlja u kojoj se poštuje zakon, dodavši da naša država neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande.

Operativni timovi na području Policijske uprave za grad Beograd, kao i policijskih uprava u Kikindi, Subotici i Somboru, preduzeli su mere prema 85 ilegalnih migranata, od kojih je šest uhapšeno, a protiv dvojice su podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili različita krivična dela.

Četrdeset iregularnih migranata sprovedeno je u Padinsku skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još 40 podnete prekršajne prijave.

Policija je zaplenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, 12 komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra.

Takođe, zaplenjena je manja količina marihuane i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, 12 mobilnih telefona, tri falsifikovane lične karte i tri falsifikovana pasoša, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

izvor> MUP

foto> MUP