среда
март, 29

Na pragu špica letnje sezone, 40 odsto manje gostiju u Budvi

Predstavljena u:

Na pragu špica letnje sezone, Budva se ne može pohvaliti punom popunjenošću kreveta u hotelima i privatnim smeštajima. U Ugostiteljskom društvu kažu da je u stvarnosti gostiju 40 odsto manje, pise bizlife.rs.
I dok se očekivalo da početak jula obeleže kolone automobila koji dolaze sa gostima na odmor, umesto da se traži krevet više, u metropoli turizma, prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Budve, prošle sedmice gostiju je bilo skoro za petinu manje nego početkom jula prošle godine.

Turistički zvaničnici u intervjuu “Vijestima” ističu da je jedan od glavnih problema loše sezone to što Crna Gora nije uspela da nadoknadi goste iz Ukrajine i Rusije, koji su prošle godine dominirali, sa drugih tržišta.

Manji broj gostiju iz regiona je i zbog toga što su neke destinacije koje su prošle godine bile zatvorene zbog pandemije sada otvorene, pa gosti iz bivših jugoslovenskih republika odlaze u komšiluk na letovanje.

Od Jaza do Buljarica, prema zvaničnim podacima, boravi 26.432 gosta, što je 19 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Loša popunjenost u odnosu na prošlo leto zabeležena je i u hotelima i privatnim smeštajima.

Tako, kako se navodi u izveštaju TO Budva, u hotelima odmara 11.130 gostiju, ili 15 odsto manje nego početkom jula prošle godine. Popunjenost privatnog smeštaja je još lošija, čak 23 odsto manja nego prošle godine, pa je u ovoj vrsti smeštaja prijavljeno 14.478 gostiju.

Tekst citajte na> bizlife.rs.

foto> NEWS1.RS

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

U pritvoru osumnjičeni za krijumčarenje ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, zajedno sa Regionalnim centrom granične policije prema Bugarskoj, uhapsili su A....

Šapić: Gradonačelnik sam svih Beograđana a ne raznih interesnih...

Sve odluke koje Gradska uprava Grada Beograda donosi namenjene su isključivo poboljšanju kvalteta života građana. Bilo je...

Inovativni lek protiv multiple skleroze dostupan i pacijentima u...

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas, zajedno sa predstavnicima Vlade i diplomatskim korom, farmaceutsku...

Tragedija u Srbiji: Učenik skočio kroz prozor tokom časa

Užasna tragedija se dogodila u Kačarevu, Srbija. Učenik osmog razreda S. F. poginuo je kada je skočio kroz...

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...
FB