петак
март, 31

Osuda napada na prostorije „Žena u crnom“ u Beogradu

Predstavljena u:

Neformalna grupa „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata“ osudila je 13. jula napad na prostorije organizacije „Žene u Crnom“ koji se desio 12. jula u Beogradu, pise slobodnaevropa.org.

Kako su naveli u saopštenju, napad na „Žene u crnom“ desio se zbog njihovog „hrabrog i doslednog otpora ratnim politikama i zločinima, nakon što su učestvovale u akciji Dana sećanja na žrtve genocida u Srebrenici“.

„Pored ‘Rusa, Ukrajinaca, Belorusa i Srba zajedno protiv rata’, „Žene u crnom’ su jedina organizacija u Srbiji koja je od prvog dana javno protestovala protiv zločinačke agresije na Ukrajinu, uprkos opštoj ravnodušnosti ili čak otvorenoj podršci toj jednostranoj agresiji“, naveli su iz te neformalne organizacije.

Pored najoštrije osude napada, „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata“ zahtevaju neodložnu policijsku istragu i kažnjavanje počinilaca.

„Nekažnjeno napadanje neistomišljenika je put ka diktaturi i ratu, kao što jasno vidimo na primeru Putinove Rusije, gde je sve počelo od sličnih napada na neistomišljenike. Prvo napadaju neistomišljenike, potom ih tuku, zatim ih truju i hapse a onda započinju rat“, naveli su u saopštenju.

Celi tekst na> slobodnaevropa.org

Foto> slobodnaevropa.org

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Potpisan Memorandum o razumevanju između vlade dve zemlje o...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliver Spasovski potpisali...

Brnabić: Sve bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i...

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ekonomski i politički odnosi Srbije i...

Srbija i Severna Makedonija potpisale tri dokumenta o saradnji

Uprisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, danas su u Beogradu...

Privrednici iz dijaspore zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s...

Cena dizela naredne nedelje niža za tri dinara

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu sa članom...

Gojković čestitala Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku novoizabranom predsedniku Srpske akademije...
FB