среда
март, 29

Rešavanje višedecenijskog problema sa vodom za piće u Zrenjaninu

Predstavljena u:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas potpisivanju Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu sa kompanijom „Metito“ iz UAE, koji će omogućiti da 95.000 stanovnika tog grada dobije čistu pijaću vodu.

Ugovor su potpisali gradodonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor kompanije „Metito“ Rami Gandur i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija Zrenjanin“ Predrag Bodiroga.

Brnabić je istakla da je Vlada Srbije pomogla da se reši višedecenijski problem sa vodom za piće grada Zrenjanina, dodavši da je problem rešen na jedini mogići način, a to je javno – privatno partnerstvo.

Prema njenim rečima, prethodni vlasnik fabrike za proizvodnju vode bila je privatna kompanija, pa Vlada nije mogla svojim sredstvima da reši ovu situaciju.

Ovo je najznačajniji trenutak u ovom teškom projektu obezbeđivanja pijaće vode građanima Zrenjanina i skidanja zabrane upotrebe vode koja je uvedena pre više decenija, naglasila je ona.

Premijerka je izrazila nadu da će stanovnici Zrenjanina u prvom kvartalu 2023. godine dobiti tehnički ispravnu vodu, a u prvom kvartalu 2024. godine i vodu za piće.

Ona je objasnila da je „Metito“ otkupio postojeće postrojenje za 3,5 miliona evra i da će u projekat dobijanja čiste pijaće vode za 95.000 stanovnika grada Zrenjanina uložiti još 18 miliona evra.

Predsednica Vlade je navela da će „Metito“ u narednih 25 godina upravljati postrojenjem i investirati u njega, nakon čega će ono postati vlasništvo grada.

Brnabić je najavila i da će Vlada paralelno sa ovim poslom uložiti 510 miliona dinara u sanaciju vodovodne mreže i zamenu azbestnih cevi u Zrenjaninu kako bi voda koju će građani dobiti u svojim domovima bila istog kvaliteta kao ona na izlazu iz fabrike vode.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

U pritvoru osumnjičeni za krijumčarenje ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, zajedno sa Regionalnim centrom granične policije prema Bugarskoj, uhapsili su A....

Šapić: Gradonačelnik sam svih Beograđana a ne raznih interesnih...

Sve odluke koje Gradska uprava Grada Beograda donosi namenjene su isključivo poboljšanju kvalteta života građana. Bilo je...

Inovativni lek protiv multiple skleroze dostupan i pacijentima u...

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas, zajedno sa predstavnicima Vlade i diplomatskim korom, farmaceutsku...

Tragedija u Srbiji: Učenik skočio kroz prozor tokom časa

Užasna tragedija se dogodila u Kačarevu, Srbija. Učenik osmog razreda S. F. poginuo je kada je skočio kroz...

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...
FB