Nikola Nikodijević izabran za predsednika Skupštine Grada Beograda

Nikola Nikodijević izabran je danas za predsednika Skupštine Grada Beograda na predlog 57 odbornika gradske skupštine. 


Obrazlažući predlog za predsednika Skupštine grada, odbornica Ivana Vilotijević je podsetila da je Nikodijević od 2008. godine u političkom životu Grada Beograda, te da je i u prethodna dva mandata obavljao ovu funkciju.

– Evidentno je da je u tom periodu održan najveći broj sednica Skupštine grada, da je usvojen rekordan broj odluka i urbanističkih planova kao i drugih bitnih dokumenata koji su doveli do prosperiteta našeg grada. Nikodijević je u Skupštinu grada vratio dostojanstveno ponašanje, vratio međusoban dijalog, dijalog bez uvreda sa međusobnim uvažavanjem i poštovanjem – rekla je Ivana Vilotijević.

Statutom Grada Beograda određeno je da se predsednik Skupštine bira iz redova odbornika na predlog najmanje jedne trećine odbornika, tajnim glasanjem, na period od četiri godine. 

Nikola Nikodijević je rođen 26. septembra 1981. godine u Beogradu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. 

Nikodijević je zahvalio na ukazanom poverenju i to treći put.

–Dugo smo čekali novi saziv parlamenta i posle dugo vremena imamo devet odborničkih grupa. Ostajemo posvećeni politici daljeg razvoja grada, ponosni smo na projekat beogradskog metroa i nastavićemo da se borimo za ubrzanje tog projekta. Ponosni smo na spalionicu u Vinči, Beograd na vodi, veliki broj dece koji danas idu u vrtiće. Pokrenuli smo velike investicije i borimo se za bolji život i standard građana. Mislimo da je bilo dobro to što smo radili i s tim rezultatima smo izašli pred građane, a oni su nam dali poverenje – rekao je Nikodijević.
 

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs