Potvrđeni mandati odbornika Skupštine Grada Beograda

Prva konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Grada Beograda počela je izborom Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata i potvrđivanjem mandata odbornika Skupštine grada. Sednicom predsedava najstariji odbornik Toma Fila, uz pomoć dva odbornika sa izbornih lista koje su dobile najviše mandata, kao i sekretara Skupštine prethodnog saziva.

Verifikacioni odbor ima tri člana i to po jednog člana sa tri izborne liste koje su dobile najveći broj odborničkih mandata. Verifikacioni odbor čine Nebojša Bakarec sa izborne liste Aleksandra Vučić -Zajedno možemo sve, Igor Gospavić sa izborne liste Vladeta Janković Ujedinjeni za pobedu Beograda, Natalija Stoimenović sa izborne liste Moramo za dobar grad –Ne davimo Beograd-Akcija-Ekološki ustanak-Ćuta-Izbor za našu opštinu-Platforma solidarnost-Forum Roma Srbije-Dobrica Veselinović.

Verfikacioni odbor je na osnovu izveštaja Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima i rešenja GIK-a o dodeli odborničkih mandata utvrdio da su podaci iz uverenja o izboru svakog odbornika istovetni sa podacima iz izveštaja GIKa-a i da su uverenja izdata od strane nadležnog organa.
Nakon provere, doneta je Odluka o potvrđivanju mandata 110 odbornika Skupštine Grada Beograda, koji su izabrani na izborima održanim 4. aprila 2022. godine. Odluka će biti objavljena u „Službenom listu Grada Beograda”.

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs