Otac nastradalog mladog Splićanina još jednom se obratio sinu: Njegova poruka kida dušu i srce

Nenad Periš, otac mladog Splićanina Mateja oglasio se na društvenim mrežama još jednom emotivnom porukom.

–  A kad jednom i ti kreneš putem koji sve nas čeka, svetlo pravo nad tom stazom vodiće te do daleka, obasjaće tvoje lice, srećan bićeš, on te čeka, tad ćeš videti sjaj u oku nekog svog iz daleka – objavio je Nenad Periš.

Podsetimo, tragična sudbina mladića Mateja Periša ostaće dugo u sećanjima svih ljudi koji su čuli za nestanak mladog hrvatskog državljanina u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, kada je sa prijateljima došao u Beograd na doček Nove godine.

Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a 18. maja je pronađeno njegovo telo i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje.

Njegov nestanak je digao celu Srbiju na noge. Uprkos svim nadama, potraga za mladićem se završila kobno – njegovo telo je pronađeno nakon pet meseci potrage, pre godinu dana, u Dunavu kod Ade Huje, kilometrima daleko od mesta gde ga je nadzorna kamera poslednji put snimila.

Matej Periš je tog 30. decembra izašao sa prijateljima u klub „Gotik“. U toku noći, iz kluba je izašao sam – bez jakne. Snimci njegovog kretanja nakon izlaska iz „Gotika“ i dalje nisu u potpunosti razjašnjeni. Nelogično kretanje i trčanje mladića, zaustavljanje taksija, pa ulazak u vodu kod kafića „Savanova“, kao i signal mobilnog telefona, samo su neki od detalja zbog kojih je njegov nestanak i odluka da izađe sam iz kluba prava misterija.

Telo pokojnog Mateja Periša je ispraćeno 20. maja 2022. godie iz crkve Sv. Ante u Beogradu za Split, gde je sahranjen.

Ova tužna priča o Mateju je ostavila tužno sećanje na doček te 2022. godine koju je želeo da dočeka u Srbiji.

(Telegraf.rs)