уторак
март, 21

Sarajevo je puno turista

Dolaskom toplijih dana i ukidanjem mjera uvedenih zbog COVID-19, Sarajevo, ali i druge gradove u Bosni i Hercegovini sve češće posjećuju turisti iz cijelog svijeta, javlja Anadolu Agenci (AA).

U posljednjih nekoliko sedmica posebno je uočljiv sve veći broj turista na bosanskohercegovačkim ulicama. kapital. Turisti su posebno zainteresovani za Baščaršiju i stari dio Sarajeva, ali i druge dijelove glavnog grada BiH.

Nakon mjera i blokada koje su bile na snazi u protekle dvije godine zbog pandemije korona virusa, očigledno je da se život vraća na ulice Sarajeva i drugih gradova u Bosni i Hercegovini, a to potvrđuju i zvanični podaci o posjeti turista. .

Turisti su u periodu januar-april 2022. godine u Bosni i Hercegovini ostvarili 316.236 posjeta, što je za 74,6 posto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Državne agencije za statistiku. Istovremeno, ostvareno je 704.709 noćenja, što je za 64,5 odsto više nego u istom periodu 2021. godine.

Broj noćenja domaćih turista veći je za 13,5 odsto, dok je broj noćenja stranih turista veći za 140,6 odsto u odnosu na isti period 2021. godine. Učešće domaćih turista u ukupnom broju noćenja iznosi 41,3 odsto, dok je učešće stranih 58,7 odsto.

U strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske (25,6 odsto), Srbije (24,6 odsto), Slovenije (7,4 odsto), Nemačke (4,5 odsto), Crne Gore (4,2 odsto)), Turske. (3,6 odsto) i Austrija (2,8 odsto), ukupno 72,7 odsto. Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 27,3 odsto noćenja.

News1.rs

Izvori: Anadolu Agency

Foto: News1.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

FOTO-„Godinama me proziva na ružan i perfidan način“: Ceca...

Dragana Mirković i Ceca Ražnatović već izvesno vreme su u estradnom ratu, koji je svoju kulminaciju imao...

Еuronews.rs: Kancelarije u Beogradu najskuplje u regionu

Potražnja za poslovnim prostorom u Srbiji, a naročito u Beogradu prošle godine je "eksplodirala". Dolazak ruskih i ukrajinskih...

Srbija obeležava Međunarodni dan eliminacije rasne diskriminacije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije saopštilo je da se danas...

Glumica završila na psihijatriji: Potpuno gola lutala ulicama, pa...

Glumica Amanda Bajns zadržana je na psihijatrijskom odeljenju nakon što je pronađena kako se potpuno gola šeta...

Nevenka hranila mačke blizu zgrade i sad mora da...

Nevenka Ristović (70) iz Pule kažnjena je sa 132 evra jer je hranila mačke ispred svoje zgrade....

Za povećanje subvencija u poljoprivredi 60 milijardi dinara

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković izjavila je danas da je država...
FB