среда
март, 29

„Afrička pletenica“ – frizura koja istovremeno odražava identitet i istoriju

Predstavljena u:

Frizura „afrička pletenica“, koja je nedavno postala popularna širom sveta, u Africi se koristi ne samo kao frizura, već i kao društveni identitet, prenela je Agencija Anadolija.

Frizura afričke pletenice se pravi dodavanjem sintetičke kose na kosu ili stilizovanjem kose. Za svaku etničku grupu u afričkim zemljama je drugačije.

Neke vrste „afričke pletenice“, koje su nedavno počeli da koriste muškarci, ponekad odražavaju društveni status, a ponekad simbolizuju etničku grupu kojoj pripadaju.

Mipo Tchinku Edith Flaure, predsednica Kamerunskog udruženja za promociju bogatstva u izjavi dopisniku AA osvrnuo se na značaj i istoriju „afričke pletenice“.

Navodeći da je afrička pletenica najstarija frizura na svetu, Fler je rekla: „Svaka etnička grupa u Africi ima svoj obrazac ‘afričke pletenice’.

Fler je istakao da su robovi crtali planine, brda i prelaze u regionu sa pletenicom u kosi kako bi pokazali puteve bekstva svojih prijatelja.

izvor>Agencija Anadolija.

foto>Agencija Anadolija.

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...

Pomoć Srbije Ukrajini u elektro-energetskoj opremi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom ispraćanja za Ukrajinu kamiona sa elektro-energetskom opremom iz...

Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije naglasila je da je jučerašnje hapšenje bivšeg srpskog policajca...

„U ISLAMU SAM 4 GODINE, OVO MI JE ČETVRTI...

Dejan Dragojević tokom braka sa Dalilom Dragojević navodno je promenio veru i prešao u islam, a o...

Superjahta zadaje domaći zadatak: Ovo je „olujna ptica“ na...

Turski dizajner jahti, Aras Kazar, predstavio je najnoviji koncept super-jahte u njegovom dizajnerskom portofoliju. Nazvana "Wakíŋyaŋ", po...
FB