Novak je tajno proveo dva dana u Izraelu: Dva su moguća razloga

Novak Đoković završio je pripreme u Marbelji za predstojeći masters u Rimu (10. – 21. maj) i Rolan Garos (28. maj – 11. jun), a onda je neočekivano odlučio da otputuje 4.000 kilometara dalje. Ipak, koji je razlog toga?

Postoje najmanje dva objašnjenja zbog čega je Đoković odlučio da ode u Petah Tikvu u Izraelu. Jedan je onaj koji su i zvanično objavili izraelski mediji, ali drugi bi mogao da znači poslednju proveru lakta pred turnir.

Novak je snimljen u Izraelu u društvu oca Srđana, a tamo se sreo sa doktorom Majklom Mirišvilijem, predsednikom kompanije „Vatergen“. Ova kompanija „pravi vodu visokog kvaliteta iz vazduha za ljude bilo gde u svetu“, barem tako sebe određuje na zvaničnom sajtu.

Iz vlažnosti vazduha dolazi do proizvodnje vode što je opcija koja bi u budućnosti mogla da bude posebno bitna. Sadašnje prognoze govore da će za 10 godina čak 50 odsto stanovništva živeti u oblastima gde nema pristup svežoj vodi, pa bi ovaj patent mogao da doživi svoje zlatno doba.

Ova firma je jedan od pokrovitelja turnira u Tel Avivu, koji je Đoković osvojio prošle godine, a najboljeg tenisera sveta je u Izraelu snimio portal „njuzmd“.

„Ako vam se učinilo da ste u prolazu na aerodromu videli Novaka Đokovića – nije vam se učinilo, zaista ste ga videli. Došao je u Petah Tikvu i da – najdosadniji grad na svetu je danas sve samo ne to. A sutra će se vratiti na staro. I ne pokušavajte da tražite Novaka, jer je već otišao“, stajalo je u tekstu na pomenutom portalu.

I pretpostavlja se da je u pitanju sponzorstvo i potencijalna nova saradnja. Uostalom, Đoković je poznat kao jedan od onih koji se uvek bori za ekološka rešenja (svojevremeno se pobunio protiv Rio Tinta jer su „čist vazduh, voda i hrana ključevi zdravlja“). Đoković je više puta govorio o tome da želi da učini i svet oko sebe boljim mestom, a jedan od puteva je to sponzorstvo.

Uvek je birao upravo te zdrave inicijative i odbijao sponzorstva koje nisu u skladu sa njegovim uverenjima. Uostalom nikada ga nećete videti u reklamama za proizvode koji nisu dobri po životnu okolinu ili zdravlje.

Ipak, u celoj priči postoji i jedan mali preokret. Da li je ipak Đoković stigao u Izrael kako bi sanirao probleme sa laktom?

Ovo nije potvrđeno, ni demantovano još uvek. Ipak, mala je šansa da je ovo bio pravi razlog puta jer je prošlog puta 2018. godine operaciju odradio u Švajcarskoj. Naravno, ovo ne isključuje mogućnost da je Đoković dobio neke zdravstvene savete prilikom gostovanja u Izraelu.

nova.rs