среда
март, 29

Studenti od ponedeljka na praksi u Ministarstvu građevinarstva

Predstavljena u:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić potvrdio je danas da će u ponedeljak, 20. marta, prva grupa od 23 studenta Beogradskog univerziteta potpisati ugovore i započeti praksu u resornom ministarstvu.

Vesić je, gostujući na Televiziji „Prva”, objasnio da će tokom obavljanja prakse, koja će biti priznata od Beogradskog univerziteta, studenti raditi u struci sa mentorima, a primaće naknadu od 14.000 dinara neto mesečno.

Praksa će trajati tri meseca, a tokom ove godine biće obavljena još dva ciklusa, i to u julu i oktobru, predočio je on i najavio da će Ministarstvo uskoro potpisati sporazume o studentskoj praksi sa univerzitetima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Prema njegovim rečima, studentska praksa u Ministarstvu samo je prvi korak jer će u narednom periodu i preduzeća ponuditi praksu, ali i stipendiranje.

Istovremeno, Vesić je saopštio da je resorno ministarstvo, postupajući u skladu sa odredbama Zakona o opštem upravnom postupku, po službenoj dužnosti pokrenulo postupak za poništenje dozvole za mini-hidroelektranu „Besko” na Rupskoj reci.

U vezi sa podnescima meštana sela Dadince kod Vlasotinca, koji se protive izgradnji MHE na Rupskoj reci i apeluju na to da se ubrzaju procedure poništavanja nezakonito izdate građevinske dozvole, Ministarstvo je pokrenulo postupak poništavanja konačnih rešenja Opštinske uprave Vlasotince, kojima je investitoru „Water green energy” iz Kumareva dozvoljena izgradnja objekta MHE „Besko”, precizirao je on.

Vesić je dodao da je, prema zakonu, Ministarstvo zakazalo usmenu raspravu i kada na njoj budu izvedeni svi dokazi biće doneto rešenje.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je kao drugostepeni organ ažurno postupalo po svim podnetim inicijativama i sve radnje koje su prethodile pokretanju postupka poništavanja po službenoj dužnosti preduzete su u skladu sa odredbama Zakona o opštem upravnom postupku.

Ministar je naglasio da će svi podnosioci inicijativa za poništavanje građevinske dozvole biti obavešteni o ishodu predmetnog postupka u zakonskom roku.

izvor>youtube.com/@PrvaTV

foto>youtube.com/@PrvaTV

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Tragedija u Srbiji: Učenik skočio kroz prozor tokom časa

Užasna tragedija se dogodila u Kačarevu, Srbija. Učenik osmog razreda S. F. poginuo je kada je skočio kroz...

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...

Pomoć Srbije Ukrajini u elektro-energetskoj opremi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom ispraćanja za Ukrajinu kamiona sa elektro-energetskom opremom iz...

Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije naglasila je da je jučerašnje hapšenje bivšeg srpskog policajca...

„U ISLAMU SAM 4 GODINE, OVO MI JE ČETVRTI...

Dejan Dragojević tokom braka sa Dalilom Dragojević navodno je promenio veru i prešao u islam, a o...
FB