петак
март, 31

Svečano otvoreno rekonstruisano pozorište „Dadov”

Predstavljena u:

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović i gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić prisustovale su danas svečanom otvaranju obnovljenog Omladinskog pozorišta „Dadov”. 

Resorna sekretarka je istakla da je danas poseban dan za kulturu grada, ali i poseban dan u kulturnom životu naše zemlje. 

Ona je podsetila da je 2021. godine započeta rekonstrukcija Omladinskog pozorišta „Dadov”, u koju je Grad Beograd uložio 220 miliona dinara.

Podsetila je da je „Dadov” najstarije omladinsko pozorište u prestonici koje ove godine slavi 65 godina rada. 

– Radujemo se tome što će se u rekonstruisanom pozorištu otkrivati i negovati novi talenti. Beograd spada u red evropskih gradova koje odlikuje bogatstvo kulturno-umetničkog života, a svakako u toj riznici posebno mesto zauzima „Dadov” kao nepresušni izvor dramskog stvaralaštva – navela je Nataša Mihailović Vacić. 

Ona je podsetila da su u „Dadovu” ponikle mnoge legende srpskog i jugoslovenskog glumišta. 

– Ovo pozorište je dalo priliku mnogim glumcima da se iskažu i svojim stvaralaštvom doprinesu nacionalnom kulturnom blagu. Uporedo sa afirmacijom talenata, „Dadov” danas aktivno radi i na njihovoj edukaciji – kazala je resorna sekretarka. 

Ona je istakla da Grad Beograd ponosno čuva kulturno-umetničku baštinu koja je, prema njenim rečima, nezamisliva bez „Dadova”. 

– Ponosni smo na rekonstruisanu zgradu i njenu istoriju. Ovo predstavlja deo naših ulaganja u pozorište i kulturu glavnog grada Srbije, kako bi Beograd postao kulturna prestonica ovog dela Evrope – zaključila je Nataša Mihailović Vacić. 

Svečanom događaju u Ulici Desanke Maksimović 6a prisustvovali su istaknuti glumci, režiseri, muzičari i drugi kulturni radnici koji su kroz svoje karijere imali dodira sa Omladinskim pozorištem „Dadov”. Događaju su, takođe, prisustvovali članovi Gradskog veća Grada Beograda i direktori javnih preduzeća. 

Svečano otvaranje obnovljene scene za publiku zakazano je za večeras u 20 sati premijerom predstave „Izbiračica”.  

izvor>.beograd.rs

foto>.beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Privrednici iz dijaspore zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s...

Cena dizela naredne nedelje niža za tri dinara

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu sa članom...

Gojković čestitala Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku novoizabranom predsedniku Srpske akademije...

Brnabić svečano dočekala premijera Severne Makedonije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić upriličila je danas svečani doček za premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog,...

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...
FB