Beograđani u martu dobijaju najkraću saobraćajnu vezu sa auto-putem „Miloš Veliki”

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem radove na izgradnji deonice auto-puta „Miloš Veliki” od Novog Beograda do Surčina.

Predsednik Vučić je tom prilikom najavio da će radovi na ovoj deonici biti završeni 31. marta, čime će Beograđani dobiti najkraću i najbržu vezu sa auto-putem „Miloš Veliki”.

– Hvala ambasadorki Čen Bo na podršci, kao i kineskim prijateljima na požrtvovanosti, te kineskim i srpskim radnicima na posvećenosti i što u roku završavaju ovaj važan gradski auto-put i deonicu sa šest traka – rekao je Vučić u obraćanju posle obilaska radova u Surčinu.

Prema njegovim rečima, do leta, pre velikih gužvi, biće otvorena obilaznica oko Beograda, što će omogućiti da se zaštiti vazduh u gradu, te da se saobraćaj u centru rastereti.

On je naglasio da je obilaznica oko Beograda saobraćajnica od ključnog značaja i naveo da će se posle raditi deonica preko Leštana i Vinče do Pančeva, kada će iz grada moći da se izmesti kamionski saobraćaj.

– Tako Beograd postaje metropola, naravno uz metro, čija je prva linija predviđena za pet godina – kazao je Vučić.

Predsednik je u razgovoru sa građanima rekao da će se, na njihov zahtev, graditi i izlaz za Jakovo s petljom, što će koštati još oko dva miliona evra. Građani su rekli da će onda do Novog Beograda moći da stignu za samo pet, umesto 25 minuta, preneo je Tanjug.

Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd – Surčin, čija je dužina 7,9 kilometara, potpisan je sa kompanijom „Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani”, a njegova vrednost je 70,5 miliona evra. Kada ova deonica bude završena, vozači će moći da se na auto-put uključe iz Vojvođanske i Jurija Gagarina. Saobraćajnica Novi Beograd – Surčin ima veliki značaj za stanovnike centralnog dela Beograda, jer će im omogućiti da direktno pristupe auto-putu „Miloš Veliki”, umesto da kao sada do njega dolaze preko auto-puta „Beograd–Zagreb”.

izvor> beograd.rs

foto>beograd.rs