Završeno uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je, zahvaljujući sredstvima te kancelarije, završeno uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči, čime je umnogome oplemenjen izgled i centralno jezgro ove srpske sredine, u kojoj je nedavno izgrađen i novi gradski trg.

U saopštenju se navodi da je Kancelarija za ove radove izdvojila tri miliona dinara i da je projektom urađeno popločavanje oštećenih površina na trotoarskoj stazi šetališta, postavljena je nova ambijentalna rasveta, kao i novi mobilijar – klupice za sedenje i kante za smeće.

Takođe, vodilo se računa i o zelenim površinama, pa su postavljene dekorativne sadnice dužinom centralne zone, a izvedeni su i radovi na uređenju i čišćenju rečnog korita, kao i novim otpustima za atmosferske vode.

Prilikom uređenja javnih površina vodilo se računa o tome da se ne naruši ambijent i arhitektura ovog istorijski važnog i jednog od najstarijih srpskih mesta.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte Jelena Stojković podsetila je na to da je ulaganje u Veliku Hoču bilo jedno od obećanja koje je direktor te kancelarije Petar Petković dao tokom prošlogodišnje posete ovom mestu.

Nakon izgradnje gradskog trga, na red je došlo i popločavanje i uređenje centralnog gradskog šetališta. Jedan od predloga meštana je bio i da se poboljša ulična rasveta, koja im je zbog bezbednosti posebno važna u zimskim mesecima, rekla je Stojković, poručivši da će se nastaviti sa uređenjem drugih delova Velike Hoče.

Ona je istakla da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju i dalje biti čvrst oslonac srpskom narodu na Kosmetu i u skladu sa mogućnostima podržavati sve projekte koji doprinose ekonomskom razvoju i poboljšanju opštih uslova života našeg naroda.

izvor> Vlada

foto>Vlada