Brnabić: Ekonomsko jačanje Srbije od velikog značaja za zaštitu nacionalnih interesa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ukazala je danas na to da se u međunarodnim odnosima primenjuju dvostruki standardi kada su u pitanju teritorijalni sporovi, dodavši da je to realnost u kojoj moramo da očuvamo Srbiju i da je ekonomski jačamo, uporedo sa zaštitom nacionalnih interesa u političkoj sferi.

Brnabić je, gostujući na Televiziji „Pink”, navela primer Kipra i Kosova i Metohije, koje Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke tretira na različite načine.

To ministarstvo je saopštilo da rešenje „dve Nemačke” nije opcija za Kipar, nego se to pitanje može jedino rešiti kroz UN – uz poštovanje relevantnih rezolucija. Dakle, „dve države” nije opcija za Kipar, ali kada govore o Srbiji, to je valjda jedina opcija, a ne poštovanje rezolucija UN, naglasila je ona.

Ona je, pred posetu savetnika u Stejt departmentu Dereka Šolea Beogradu, poručila nema ni dobra ni loša očekivanja, već samo da očekuje da SAD ispune obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština na Kosmetu.

Predsednica Vlade je podsetila na to da se tokom nedavne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima sastala i sa predsednikom Interpola, od kojeg je dobila informaciju da članstvo takozvanog Kosova u ovoj organizaciji neće biti na dnevnom redu za vreme njegovog mandata.

Brnabić je prenela zadovoljstvo rezultatima posete UAE, kao i nivoom saradnje između dve zemlje, u čemu je najveći doprinos imao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

izvor> Vlada

foto> Vlada