Početak školske godine obeležen intoniranjem himne

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je danas svim učenicima i nastavnicima puno uspeha u novoj nastavnoj godini, koja je počela intoniranjem himne u školama.

Ružić je povodom 1. septembra obišao učenike OŠ „Vuk Karadžić“, kojima je poželeo da prvi ciklus osnovnog obrazovanja završe na najbolji mogući način.

Prema njegovim rečima, intoniranje himne na početku prvog časa učinilo je prvi školski dan naročito svečanim, uz napomenu da je značajno da od najmlađih dana poštujemo simbole naše države.

Prvi potpredsednik Vlade je izrazio zadovoljstvo zbog toga što i ove godine školska godina počinje na vreme, neposredno, bez ograničenja broja učenika u odeljenjima.

Ove godine će u školske klupe sesti približno 65.000 prvaka, precizirao je on i poručio da će resorno ministarstvo nastaviti da ulaže u kvalitet obrazovanja na svim nivoima jer je to ulaganje u budućnost.

Ružić je posetio i učenike Desete beogradske gimnazije „Mihajlo Pupin“, koja oslikava raznovrsnost našeg gimnazijskog obrazovanja i realizuje veoma zahtevne programe, kakvi su bilingvalna nastava i internacionalna matura.

Program internacionalne mature, kako je podsetio, uveden je pre dve godine i realizuje se u tri gimnazije – „Svetozar Marković“ u Nišu, „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu i Desetoj beogradskoj gimnaziji „Mihajlo Pupin“.

On je napomenuo da se u našim gimnazijama realizuje i bilingvalna nastava na srpskom i još pet stranih jezika – engleskom, francuskom, ruskom, nemačkom i italijanskom.

Ovo i jeste suština našeg rada – da se stvore programi i mogućnosti i da imamo nastavnike koji to umeju da sprovedu u delo i da motivišu učenike koji sa velikom željom ostvaruju ove programe i postižu velike uspehe, poručio je Ružić.

On će tokom dana obići učenike prvog razreda u Osnovnoj školi „Čibukovački partizani“ u Kraljevu, kao i učenike i nastavnike u Šumarskoj školi u istom gradu.

izvor> Vlada

foto> Vlada