петак
март, 31

(VIDEO) Vulin: Požar na Vršačkom bregu je suštinski ugašen, vrši se dogašivanje

Predstavljena u:

„Požar na Vršačkom bregu je suštinski ugašen, sada se borimo sa zaostalim panjevima, da se to zagasi, dežuraćemo još neko vreme da se vatra ne bi ponovo negde pojavila“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je obišao pripadnike Sektora za vanredne situacije, koji od juče popodne gase požar na severnoj strani brega.

„Podatak da smo u protekla 24 časa imali 151 požar na otvorenom, govori koliko smo neodgovorni i koliko će se ove stvari dešavati. Ovo jeste sezona požara ali to nije nikakvo opravdanje. Ponosan sam na sve pripadnike Sektora za vanredne situacije i pripadnike policije u Vršcu, naravno i na kolege iz komunalnog preduzeća „2. oktobar“, koji su dali sve od sebe i uspeli su puno da urade, ali ovo će se ponavljati, ako ne budemo svi zajedno odgovorni“, poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da su vatrogasci-spasioci veoma dobro obučeni i opremljeni, vozila su nova i potpuno ispravna, a što je najvažnije ljudi su veoma motivisani i satima su, čitave noći i jutra, radili i gasili požar.

„Juče smo imali požar u Vršcu na 45 hektara i u Preševu na 50 hektara i ugasili smo i jedan i drugi. Setite se samo kolega iz Slovenije koji su požar gasili sedam dana. Čitav region gori. U Srbiji jeste daleko najbolja situacija, jer su vatrogasci najbolje obučeni i opremljeni, a biće i još bolje opremljeni. Uvek ćemo voditi računa o njima. Država dobro radi i radi svoj posao“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je Sektoru za vanredne situacije veoma značajna saradnja sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima, da ga Vršac nema i da je razgovarano o potrebi njegovog formiranja.

Na severnoj strani Vršačkog brega gorelo je nisko rastinje i šuma. Vatrogasci su sinoć sprečili širenje požara ka repetitoru i vodotornju za snabdevanje vodom. Požar je gasilo 50 vatrogasaca-spasilaca sa 16 vozila iz Pančeva, Beograda, Zrenjanina i Novog Sada, deset pripadnika policije iz Vršca, kao i 10 radnika JKP „2. oktobar“ sa dve autocisterne . U požaru niko nije povređen.

izvor> MUP

foto> MUP

video> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Potpisan Memorandum o razumevanju između vlade dve zemlje o...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije Oliver Spasovski potpisali...

Brnabić: Sve bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i...

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ekonomski i politički odnosi Srbije i...

Srbija i Severna Makedonija potpisale tri dokumenta o saradnji

Uprisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, danas su u Beogradu...

Privrednici iz dijaspore zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s...

Cena dizela naredne nedelje niža za tri dinara

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu sa članom...

Gojković čestitala Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku novoizabranom predsedniku Srpske akademije...
FB