Vojska Srbije pomaže stanovništvu opštine Prijepolje u obezbeđivanju pijaće vode

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Vojska Srbije, na molbu predsednika opštine Prijepolje, i u ovom kraju angažovana na obezbeđenju pijaće vode za potrebe lokalnog stanovništva.

Kako se zbog velike suše umanjio dotok vode sa izvorišta, pripadnici Vojske Srbije su težišno angažovani na dopunjavanju rezervoara za vodu koja se koristi u domaćinstvima i za napajanje stoke.

Do sada su vodu dopremili do sela Hisardžik, Rasno i Kolovrat (Čadinje), a pružanje pomoći nastavljaju u Velikoj Župi, Miljevićima i okolnim naseljima prijepoljske opštine.

Osim u Prijepolju, pripadnici Vojske Srbije su angažovani i na obezbeđenju pijaće vode u selima na Pešterskoj visoravni, gde je zbog velike suše ugrožen i opstanak stočnog fonda.

Vojska Srbije je trenutno angažovana i na drugim projektima civilno-vojne saradnje, koji za cilj imaju pomoć građanima i jačanje međusobnog poverenja. Da je spremna da u svakom trenutku pomogne građanima, Vojska Srbije je nebrojeno puta dokazala pružanjem pomoći širom zemlje kada je to bilo najpotrebnije, navodi se u saopštenju.

izvor> Vlada

foto> rts.rs