Pripadnici MUP-a sprečili su danas grupu demonstranata da nasilno sruše zaštitnu ogradu i upadnu na sednicu Skupštine grada Novog Sada

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprečili su danas grupu demonstranata među kojima su se nalazili i politički aktivisti da nasilno sruše zaštitnu ogradu i upadnu na sednicu Skupštine grada Novog Sada.

Naime, demonstranti su danas, tokom protesta povodom donošenja urbanističkog plana, ispred mesta održavanja sednice skupštine grada Novog Sada pokušali da naruše javni red i mir, gađali su pripadnike policije i obezbeđenje skupštine flašama, kamenjem i polivali ih zelenom farbom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su tokom trajanja demonstracija priveli četrdesetsedmogodišnjeg Novosađanina i dvadesettrogodišnjeg muškarca iz Požege i protiv njih će biti podnete krivične prijave zbog napada na službeno lice.

Uprkos iskazanom nasilju od strane demonstranata, pripadnici policije su, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima brzo i efikasno reagovali i očuvali stabilan javni red i mir.

izvor> MUP

foto> MUP