(VIDEO) Ministar Vulin prisustvovao redovnoj obuci ronilaca Specijalne antiterorističke jedinice na Zavojskom jezeru

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas redovnoj obuci ronilaca Specijalne antiterorističke jedinice na Zavojskom jezeru.

Nakon prikazane obuke diverzantskog izviđanja lica i objekta i neprimetnog prilaza i hapšenja lica na plovnom objektu, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da su ronioci SAJ-a još jednom prikazali zavidan nivo obučenosti i spremnosti da odgovore svakom zadatku i izazovu.

„Ronioci SAJ-a još jednom su prikazali zavidan nivo obučenosti, spremnosti i sposobnosti da odgovore svakom bezbednosnom izazovu. Baš kao što se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice izvanredno snalaze i u dnevnim i u noćnim uslovima i u vazduhu, pokazali su da se isto tako dobro snalaze i u vodama sa vrlo niskom vidljivošću“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Zahvaljujući velikoj podršci i pomoći koju imamo od strane predsednika Vučića, mi smo danas u prilici da za naše najelitnije jedinice obezbedimo najsavremeniju opremu i najbolje i najkvalitetnije obuke. Ronioci SAJ-a uskoro će dobiti najsavremeniju ronilačku opremu koja će im pomoći da još efikasnije i uspešnije obave svoje zadatke i u vodama sa vrlo niskom vidljivošću. Specijalna antiteroristička jedinica je jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti države i ja sam svim njenim pripadnicima neizmerno zahvalan na tome što su u svakom trenutku spremni da zaštite svoju državu i građane“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ronioci SAJ-a su na Zavojskom jezeru prikazali i „Frog“ sistem ronjenja koji se odlikuje zatvorenim krugom disanja što omogućava neprimetan prilazak lokaciji.

izvor> MUP

video> MUP