уторак
март, 21

Stiglo oko 4.500 žalbi roditelja na konkurs za upis u vrtiće

Predstavljena u:

Na konkurs za mesto u beogradskim vrtićima stiglo je oko 4.500 žalbi roditelja, izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu. On je gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u rekao da je sada najveći deo posla na upisnim komisijama koje će do 24. juna razmatrati prigovore.

– U proseku se odobri oko 40 odsto žalbi, budući da se najčešće radi o specifičnim slučajevima gde se mora naknadno dokumentovati prioritet – naveo je Gak.

Na konkurs za mesto u beogradskim vrtićima stiglo je 17.806 validnih zahteva, što je u odnosu na ranije godine pad u broju prijava.

– Oni koji žele već od 6. juna mogu da uzmu odbijenicu za subvencionisani boravak u privatnom vrtiću. Do sada smo roditeljima isplatili više od 20 milijardi dinara ove pomoći – istakao je Gak.

On je podsetio i da je pokrenut projekat izgradnje 25 državnih vrtića, te da su od prošlog konkursa otvorena tri nova vrtića.

– Takođe, u toku leta ćemo svuda gde je to moguće odobravati proširenje kapaciteta i do 20 odsto, tako da roditelji koji danas nisu na listi ne treba da brinu, mesta će biti – poručio je Gak.

On je istakao da će Grad Beograd ove godine, uz pomoć privatnih vrtića, konačno ukinuti listu čekanja i da je to najvažniji rezultat u ovom sektoru.
U sistemu predškolskog obrazovanja ima oko 80.000 mališana, što je 35.000 dece više nego pre osam godina.

– Obuhvat predškolskim obrazovanjem raste svake godine, dostigli smo oko 75 odsto, što je veliki skok u odnosu na 2013. godinu kada je obuhvat iznosio 45 procenata, ali nećemo stati sa otvaranjem novih mesta dok god postoji potreba za njima – zaključio je Gak.

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

BIO 4 kampus okupiće ključne naučne i obrazovne institucije

Ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Jelena Begović predstavila je danas, gostujući...

Saradnja u oblasti filma doprinosi razvoju kulturnih odnosa sa...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova...

Unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa sa Italijom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne...

FOTO-„Godinama me proziva na ružan i perfidan način“: Ceca...

Dragana Mirković i Ceca Ražnatović već izvesno vreme su u estradnom ratu, koji je svoju kulminaciju imao...

Еuronews.rs: Kancelarije u Beogradu najskuplje u regionu

Potražnja za poslovnim prostorom u Srbiji, a naročito u Beogradu prošle godine je "eksplodirala". Dolazak ruskih i ukrajinskih...

Srbija obeležava Međunarodni dan eliminacije rasne diskriminacije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije saopštilo je da se danas...
FB