Dečak (5) jecao nasred marketa, izgubio je mamu: Beograđanka pokušala da mu pomogne, a neki su se smejali

Kada kupujemo po velikim marketima neretko se dogodi da na razglasu čujemo kako zaposleni traže nekog od roditelja, jer im se dete zagubilo. U takvim situacijama mališani se uspaniče pa ne znaju ni sami gde će, levo ili desno, sve im se čini kao lavirnit koji nema izlaz.

Takva jedna, pa čak i dramatična, situacija dogodila se sinoć u Beogradu u jednom poznatom marketu, kada je petogodišnjak izgubio svoju mamu iz vida i uplašen pokušao da je nađe. Ipak čini se da nisu svi bili spremni da pomognu ovom dečaku.

Kako za Telegraf priča izvor upoznat sa slučajem, devojka (27) je uočila mališana koji neprekidno plače i pritrčala je da vidi šta se događa. Dečak joj je kroz suze objasnio da ne može da nađe svoju mamu, te ga je ona uzela za ruku i uputila se ka kasirkama kako bi na razglasu rekle da se traži mama Katarina.

„Kada je devojka došla do kase više puta je zamolila radnicu da na razglas pozove njegovu mamu Katarinu, kasirka je samo u jednom trenutku pitala koleginicu da li im radi razglas i nastavila je da kuca, kao da se ništa ne dešava, a dete sve vreme plače“, priča nam izvor.

Ova humana devojka, pokušala je još jednom da zamoli kasirku da kaže da se traži mama, međutim ova ju je ohladila, rekavši da razglas ne radi i nastavila je svojim putem. Da stvar bude gora, ni ljudi koji su čekali u redu nisu pokazali solidarnost, čak su se i smejali! 

Ne želeći da petogodišnje dete ostavi u ovakvoj situaciji, ova Beograđanka krenula je da, zajedno sa mališanom, po prodavnici traži mamu Katarinu. Ubrzo su im se putevi ukrstili, te su uspešno završili potragu.

„Mama je bila prestravljena, samo je zgrabila dete u zagrljaj i zahvalila se“, kaže izbor upoznat sa slučajem.

(Telegraf.rs)