Počeli „Filmski susreti“ u Nišu: Mira Karanović nagradu posvetila svom kolegi Cveji

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmski susreti“ svečano je otvoren večeras na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.

Glumci, učesnici festivala, poklonili su se niškoj publici, a već po tradiciji na otvaranju festivala uručena je nagrada za životno delo „Pavle Vuistić“. Ove godine nagrada je pripala glumici Mirjani Karanović.

Ona je, kazala da nagradu za životno delo posvećuje svom dragom kolegi Branku Cvejiću Cveji, koji je, kako je kazala, od početka karijere bio sa njom i koji je bio divan saradnik i prijatelj.

„To je moj kolega, moj prijatelj i neko ko mi jako nedostaje, pored mnogih kolega koji su nas napustili u poslednje vreme, na koje mislim svaki dan. On nikada nije igrao neke velike uloge, osim Baneta bumbara, ali je uvek bio tu za nas, sve glumce. On meni užasno nedostaje i mislim na njega. Nadam se Cvejo da možda čuješ ovo. Možda ćemo se ponovo sresti jednog dana, ne znam, niko to ne zna, ali ne verujem da će to biti skoro. Kao što kaže moja Petrija: „Neće to nikom da se izmakne, pa neće ni meni, a dotle ću, ako mogadnem malo i ovde“, rekla je Karanović primajući nagradu.

Po tradiciji, predsednici žirija uručeni su ključevi grada, a ovoga puta gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila ih je glumici Nadi Blam.

Proglašavajući festival otvorenim Blam je kazala da u botaničkoj bašti u Parizu postoji sunčani sat na kome je latinskim slovima ispisano da meri samo veselo vreme, pa je poželela glumcima i publici da im festoval počne veselo i lepo.

nova.rs