Kako su se srpska opozicija i mediji udavili u Karleušinom „soku iz moje pičke”? !

Makedonsko izdanje portala Nevs1, koji rade na makedonskom, srpskom i albanskom jeziku, objavilo je kolumnu vlasnika internet informativne kompanije One Media u kojoj se govori o opsesiji srpske opozicije Jelenom Karleušom.

Politička scena u Srbiji ovih dana bavi se „ključnim“ pitanjem za svakodnevni život tamošnjih ljudi, ali i za budućnost ove zemlje, a to je:

Novi album Jelene Karleuše!

Karleuša je uspela da postane glavna tema opozicije pre više od godinu dana kada je održala novogodišnji koncert u Beogradu, a srpsku opoziciju je potpuno okupirala kao temu otkako se pojavila na protestu protiv nasilnika u organizaciji SNS predsednika Srbije. juna i gostovao u političkoj emisiji na TV Pink.

Od tada je postala glavna meta opozicije i stigla do predsednika Aleksandra Vučića, preuzimajući napade opozicije i postala glavna tema opozicionih medija i novinara.

Iako je Jelena Karleuša decenijama medijski fenomen, a njena lična medijska istorija zaslužuje duboku naučnu analizu i proučavanje na studijskom nivou, ovaj „uspeh“ da postane glavna preokupacija opozicione javnosti u medijski najuticajnijoj zemlji na Balkanu je jedinstvena situacija i nešto što nijedna javna ličnost koja nije političar do sada nije uspela da uradi.

Ali kako je to postigla?

Mislim vrlo jednostavno! Opozicioni novinari, ako su dobro plaćeni, uvek će želeti da ostanu opozicioni novinari! Ima smisla…

Nema ništa bolje nego biti opozicioni novinar i imati novac, a to je tako iz dva jednostavna razloga:

1. Kada imaš novca, život ti je lak.
   – uživate u novcu, putujete, kupujete imovinu, ne morate da brinete ni o čemu u svom domu i porodici…

2. Kad si opozicioni novinar, život ti je lak!
   – najlakše je biti novinar u opoziciji i kritikovati, tražiti poplave, rupe po ulicama, iskorišćavati nesrećne ljude praveći se da im pomažeš da se izleče od neke bolesti.

Pitanje je samo da li su toga svesni finansijeri ovih medija i srpska opozicija, a svakako moraju da budu svesni situacije u kojoj se nalaze zbog toga kako su ih novinari naterali da popiju „sok iz Karleušine pičke”.

foto> Jelena Karleuša