Obezbeđena dovoljna količina gasa za predstojeću sezonu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je danas svečanom potpisivanju ugovora kojim je ozvaničen početak radova na daljoj gasifikaciji opštine Zvezdara, istakavši tom prilikom da je Srbija obezbedila dovoljnu količinu gasa za predstojeću sezonu.

Trojni ugovor, kojim će se značajno poboljšati kvalitet života stanovnika opštine Zvezdara i Beograda, potpisali su predsednik te gradske opštine Vladan Jeremić, generalni direktor Javnog preduzeća “Srbijagas” Dušan Bajatović i predstavnik izvođača radova firme “DM Invest“ Radoslav Milićević.

Mali je rekao da će naselja Mali i Veliki Mokri Lug, Zeleno Brdo, Mirijevo, potez oko Zvezdarske šume, dobiti gas i cela Zvezdara će za godinu, godinu i po, biti pokrivena tom mrežom.

To je za nas veoma važno jer se 17 godina čekalo na nastavak ovih radova. Gas je zelena energija, mi ćemo ovako obezbediti izvore za toplotnu energiju i za grejanje. Na ovaj način ćemo ispuniti obećanje koje smo dali građanima Zvezdare i podići kvalitet njihovog života, rekao je Mali.

Tekst citajte na>Vlada

Autor: Tanjug