петак
март, 31

Srbija će skladištiti 500 miliona kubika gasa u Mađarskoj

Predstavljena u:

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas u Budimpešti, nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, da je postignut dogovor o tome da će Srbija u Mađarskoj uskladištiti 500 miliona kubnih metara gasa za predstojeću zimu, pise Fonet.

Time je preciziran dogovor koji su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban postigli na otvaranju Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, a koji se odnosio na to da Srbija može da uskladišti između 300 do 500 miliona kubnih metara gasa u Mađarskoj.

Mali je u izjavi za novinare objasnio da će na osnovu današnjeg dogovora, koji će nam obezbediti sigurno snabdevanje gasom, naša zemlja iz mađarskih skladišta u oktobru moći da povuče tri miliona kubnih metara gasa dnevno, po šest miliona kubika dnevno u novembru, decembru i januaru i tri miliona u martu.

Ministar je najavio da će skladištenje gasa za Srbiju na dve lokacije u Mađarskoj početi najkasnije do kraja juna, ukazavši na to da tranzit gasa teče nesmetano i iz pravca Srbije ka Mađarskoj i obrnuto i da će se to i nastaviti.


Autor: Fonet

foto> Fonet

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB