понедељак
септембар, 25

Novi hangar za smeštaj vazduhoplova na aerodromu u Batajnici

Predstavljena u:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas novi hangar za smeštaj vazduhoplova na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, čija je izgradnja počela u martu prošle godine.

Stefanović je istakao da je ovaj hangar u potpunosti završen i pušten u rad za nešto više od godinu dana, dodavši da je reč o značajnom objektu, gde će u više od 3.000 kvadratnih metara prostora, koji uključuje i radionice, biti smeštena sredstva naše ratne tehnike i vazduhoplovi.

On je iskazao zahvalnost svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i PVO na njihovoj predanoj borbi za Srbiju i zbog toga što su se borili da svakoga dana naše nebo bude zaštićeno i da očuvaju sve što imaju.

Potpredsednik Vlade je istakao da će se ulaganja u Ratno vazduhoplovstvo, ali i u našu vojsku, nastaviti, napomenuvši da se na aerodromu u Lađevcima grade dva nova hangara, ali i da se na ovom aerodromu nastavlja sa investicijama u narednoj godini.

Komandat RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Slobodan Starčević informisali su ministra Stefanovića o aktivnostima u vezi sa izgradnjom novog hangara.

Tokom današnje posete ovom vojnom aerodromu, Stefanović je razgovarao i sa pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade, koji su mu preneli svoje utiske o novom hangaru i to koliko će im to značiti za bolje izvršavanje svakodnevnih zadataka.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB