четвртак
март, 30

Novi hangar za smeštaj vazduhoplova na aerodromu u Batajnici

Predstavljena u:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas novi hangar za smeštaj vazduhoplova na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, čija je izgradnja počela u martu prošle godine.

Stefanović je istakao da je ovaj hangar u potpunosti završen i pušten u rad za nešto više od godinu dana, dodavši da je reč o značajnom objektu, gde će u više od 3.000 kvadratnih metara prostora, koji uključuje i radionice, biti smeštena sredstva naše ratne tehnike i vazduhoplovi.

On je iskazao zahvalnost svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i PVO na njihovoj predanoj borbi za Srbiju i zbog toga što su se borili da svakoga dana naše nebo bude zaštićeno i da očuvaju sve što imaju.

Potpredsednik Vlade je istakao da će se ulaganja u Ratno vazduhoplovstvo, ali i u našu vojsku, nastaviti, napomenuvši da se na aerodromu u Lađevcima grade dva nova hangara, ali i da se na ovom aerodromu nastavlja sa investicijama u narednoj godini.

Komandat RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Slobodan Starčević informisali su ministra Stefanovića o aktivnostima u vezi sa izgradnjom novog hangara.

Tokom današnje posete ovom vojnom aerodromu, Stefanović je razgovarao i sa pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade, koji su mu preneli svoje utiske o novom hangaru i to koliko će im to značiti za bolje izvršavanje svakodnevnih zadataka.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...

CECA HELIKOPTEROM DOLAZI U NIŠ Otkrivamo detalje spektakla koji...

Najveća balkanska zvezda zakazala je koncert na otvorenom, a pripreme, kao i prodaja karata uveliko su u...

Đoković će igrati na US Openu, nema više prepreka!

Gornji dom Sjedinjenih Američkih Država sa 68 glasova za doneo je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom...

„Imali smo stroge kriterijume“: Aleksandra Prijović i Filip Živojinović...

Pevačici je ova stavka jako bitna. Bračna zajednica Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića je postala još lepša kada...

Priučene frizerke nam vade krv i neguju nas u...

Medicinsku sestru koja je školovana za svoj posao i ume da ga radi, tražićemo svećom po Srbiji,...
FB