петак
март, 31

Srbija zadovoljna učešćem u Programu Partnerstvo za mir

Predstavljena u:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa generalnim direktorom Međunarodnog vojnog štaba NATO general-potpukovnikom Hansom-Vernerom Virmanom, koji boravi u poseti našoj zemlji.

Stefanović je ocenio dosadašnju saradnju, u kojoj Međunarodni vojni štab ima značajnu ulogu, kao dobru, dodavši da je Srbija zadovoljna rezultatima učešća u aktivnostima pod okriljem Programa Partnerstvo za mir.

Shodno našoj vojnoj neutralnosti, on za nas predstavlja optimalni okvir saradnje u cilju ostvarenja naših bezbednosnih ciljeva i unapređenja odbrambenih kapaciteta, rekao je Stefanović i ukazao na to da se naša saradnja sa svim partnerima odvija na krajnje transparentan način.

Potpredsednik Vlade je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za mir i stabilnost, kao osnovne preduslove za prosperitet, kako u našem regionu, tako i u svetu i da daje veoma konkretne i vidljive doprinose njihovom očuvanju.

On je ocenio kao veoma značajnu i dobru saradnju Vojske Srbije sa KFOR-om, podsećajući na to da KFOR, prema Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 i Vojnotehničkom sporazumu, predstavlja jedinog nosioca bezbednosti na Kosovu i Metohiji, čije se nadležnosti ne mogu prenositi.

Virman je rekao da NATO veoma poštuje partnerstvo sa Srbijom i naglasio značaj saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO u okviru Programa Partnerstvo za mir.

Visoko cenimo našeg bliskog partnera Srbiju. Drago mi je što smo razmenili stavove po pitanju perspektive unapređenja naše dugotrajne i obostrano korisne saradnje, uz potpuno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije, rekao je general-potpukovnik Virman.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB