понедељак
септембар, 25

MUP: Apsolutno netačni navodi da policija može da otkrije ko šalje lažne dojave o bombama iz inostranstva, ali da to ne čini

Predstavljena u:

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da su apsolutno netačni navodi koje je iznela Slavica Radovanović, bivši pripadnik MUP-a da policija može da otkrije ko šalje lažne dojave o bombama iz inostranstva, ali da to ne čini.

Svi pripadnici policije, a posebno pripadnici Uprave kriminalističke policije izuzetni su stručnjaci i profesionalci u svom poslu i glavni nosioci borbe u specijalnom ratu koji se vodi protiv naše države.

Gospođa Radovanović koja je radila u Upravi za obrazovanje u MUP-u Srbije sigurno zna koliko su njene kolege koje se bave problematikom terorizma posvećene svom poslu i zato ovakav vid optužbi od strane bivše koleginice zaista čudi.

Podsećamo da je srpska policija identifikovala lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i o svemu obavestila inostrane partnere od kojih očekuje adekvatnu reakciju i procesuiranje počinilaca. Lažne prijave o postavljenim bombama stizale su i od građana Srbije, a pripadnici MUP-a su ih vrlo brzo identifikovali i procesuirali.

Takođe, neobjašnjivo je i to zašto gospođi Radovanović toliko smeta posvećenost, marljivost i odgovornost koju pokazuje ministar policije Aleksandar Vulin. Ovo je zaista jedinstven primer da bivši pripadnik MUP-a kritikuje ministra policije zato što mnogo radi, zato što je u ključnim momentima uz svoju policiju na terenu, zato što je otvoren za javnost i zato što je iskren prema građanima Srbije.

Još jednom pozivamo gospođu Radovanović da se uzdrži od mržnje i politikanstva, da se iako predstavnik jedne političke partije i opcije, ipak, ponaša odgovorno i racionalno i da kao bivši pripadnik MUP-a ne pristupa paušalno jednom globalnom problemu kakav je pretnja dojavom o podmetnutoj bombi.

Koristiti MUP za politički obračun je bezobrazno, a optuživati pripadnike MUP-a da povodom dojava o bombama ništa ne preduzimaju, a mogu, nečasno je, posebno ako dolazi od nekog ko je i sam bio deo našeg sistema.

I naravno, sa velikim nestrpljenjem očekujemo da nam neka država da primer kako je rešila problem lažnih dojava o bombama.

izvor> MUP

foto> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB