Čačani oprali preko 45 miliona: Prodavali polovne delove za automobile, pa kupovali nekretnine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Čačku, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. P. (1982) i Đ. P. (1985) iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Policija je takođe uhapsila i N. M. (1985), osumnjičenog za pranje novca u pomaganju, kao i A. A. (1985) i A. K. (1987) koji se sumnjiče za pranje novca u pomaganju i falsifikovanje službene isprave.

M. P, odgovorno lice jednog auto servisa i Đ. P, faktički vlasnik ovog servisa sumnjiče se da su od 2016. godine do danas, posredstvom jedne kurirske službe, prodali polovne rezervne delove za automobile u ukupnom iznosu od oko 45.800.000 dinara.

Oni, kako se sumnja, dobijeni novac nisu evidentirali u poslovnim knjigama auto servisa, već su kupili više nekretnina u Srbiji.

Radnik ovog servisa N. M. se sumnjiči da je na internetu oglašavao prodaju auto delova i kontaktirao sa kupcima, iako je znao da novac od prodaje neće biti uplaćen na račun auto servisa.

A. A. i A. K, zaposleni u kurirskoj službi su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa ostalima osumnjičenima i uz novčanu nadoknadu, prilikom preuzimanja pošiljki i slanja navodili lažne podatke o pošiljaocima, a novac od kupaca davali N. M.

M. P. i Đ. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni tužilaštvu, dok su ostala trojica osumnjičenih uhapšena i privedena tužilaštvu.

izvor> MUP

foto> MUP