Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije naglasila je da je jučerašnje hapšenje bivšeg srpskog policajca Miljana J. na Jarinju nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su u novembru prošle godine skinuli uniformu Kosovske policije.

U saopštenju se navodi da je on uhapšen pred suprugom i dvoje maloletne dece, koji su njegovim iznenadnim hapšenjem pretrpeli ogroman stres.

Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju, a predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa porodicom uhapšenog, kako bi im i na taj način pružili prekopotrebnu podršku i ponudili svu pomoć.

Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja jeste kako se to Miljan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina?

To dovoljno govori o prirodi ovog montiranog i političkog hapšenja i namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju.

izvor> Vlada

foto> Vlada