петак
март, 31

Matić: Domaće tržište hrane stabilno i dobro snabdeveno

Predstavljena u:

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da je tržište hrane u Srbiji stabilno, snabdevenost je dobra, a stanje u robnim rezervama pod kontrolom.

Matić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, podsetila na to da je Uredba Vlade Srbije o ograničenim cenama osnovnih životnih namirnica na snazi do 28. juna.

Ona je ukazala na to da će robne rezerve ponovo reagovati sa dodatnih 23.000 tona brašna ka pekarskoj industriji po subvencionisanim cenama od 33 dinara po kilogramu kako bi se tržište zaštitilo.

Ministarka je poručila da borba sa inflacijom ostaje prioritet, objasnivši da uvezena inflacija nije samo naša briga, jer i Evropa i svet pokušavaju da je stabilizuju, dok je ono što u najvećoj meri doprinosi skoku inflacije problem sa energentima.

Matić je, govoreći o cenama, rekla da se očekuje da od polovine godine počne stabilizacija, a pad inflacije počeće u drugoj polovini godine.

Prema njenim rečima, devizni priliv od turizma ove godine, u periodu januar–mart, veći je 43,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u 2021. godini ostvarena je najbolja turistička sezona, sa deviznim prilivom od više od 1,5 milijardi evra.

Ona je podsetila na to da su vaučeri za odmor u Srbiji podeljeni, pri čemu je izrazila očekivanje da će, od septembra, u saradnji sa Ministarstvom finansija, biti obezbeđen bar još jedan kontingent tih vaučera.

Autor: mtt.gov.rs

foto> mtt.gov.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB