понедељак
септембар, 25

Matić: Domaće tržište hrane stabilno i dobro snabdeveno

Predstavljena u:

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da je tržište hrane u Srbiji stabilno, snabdevenost je dobra, a stanje u robnim rezervama pod kontrolom.

Matić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, podsetila na to da je Uredba Vlade Srbije o ograničenim cenama osnovnih životnih namirnica na snazi do 28. juna.

Ona je ukazala na to da će robne rezerve ponovo reagovati sa dodatnih 23.000 tona brašna ka pekarskoj industriji po subvencionisanim cenama od 33 dinara po kilogramu kako bi se tržište zaštitilo.

Ministarka je poručila da borba sa inflacijom ostaje prioritet, objasnivši da uvezena inflacija nije samo naša briga, jer i Evropa i svet pokušavaju da je stabilizuju, dok je ono što u najvećoj meri doprinosi skoku inflacije problem sa energentima.

Matić je, govoreći o cenama, rekla da se očekuje da od polovine godine počne stabilizacija, a pad inflacije počeće u drugoj polovini godine.

Prema njenim rečima, devizni priliv od turizma ove godine, u periodu januar–mart, veći je 43,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u 2021. godini ostvarena je najbolja turistička sezona, sa deviznim prilivom od više od 1,5 milijardi evra.

Ona je podsetila na to da su vaučeri za odmor u Srbiji podeljeni, pri čemu je izrazila očekivanje da će, od septembra, u saradnji sa Ministarstvom finansija, biti obezbeđen bar još jedan kontingent tih vaučera.

Autor: mtt.gov.rs

foto> mtt.gov.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB