„Nisam bila svesna koju će gledanost imati serija“: Emiliju u „Boljem životu“ nije trebala da glumi Ceca Bojković

Nije jedina koja je odbila ulogu.

Serija „Bolji život“ obeležila je kraj osamdesetih godina, ali se i nekoliko decenija kasnije redovno reprizira.

Može se slobodno reći da ne postoji generacija koja ne zna za čuvenu porodicu Popadić. U glavnoj glumačkoj postavi našla se Svetlana Ceca Bojković tumačeći Emiliju, majku Saše, Violete i Bobe. Ipak, malo je poznato da je Ceca Bojković starija samo 15 godina od Lidije Vukićević koja joj je glumila ćerku i tek deset od Borisa Komnenića koji je tumačio njenog starijeg sina.

Ona je svakako uspela da dočara ulogu njihove majke, ali je ona prvobitno bila namenjena Dari Džokića koja je zbog obaveza u pozorištu morala da je odbije.

„Odbila sam ‘Bolji život’, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jedan svog postupka. Tako je trebalo da bude“, rekla je Dara Džokić gostujući u jednoj TV emisiji.

Osim ove uloge i čuvena Nina Andrejević prvo je bila namenjena tada već velikoj zvezdi, ali je Lepa Brena tada bila preokupirana nastupima.

„To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela“, rekla je Lepa Brena svojevremeno.

nova.rs