Vojnici martovske generacije položili zakletvu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušalaca Kursa za rezervne oficire generacije „mart 2023”, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu.

Vučević je tom prilikom naglasio da vojnička zakletva ima posebno značenje u životima onih koji su je položili, pri čemu je čestitao njihovim roditeljima na tome što su svoju decu vaspitali u duhu rodoljublja.

On je podsetio na to da se na današnji dan pre 24 godine nad Srbijom nadvila zloslutna senka vazduhoplovnih snaga najjačeg vojnog saveza koji je ikada postojao.

U najnepravednijem ratu koji je ikada vođen, naš narod je pokazao da je dostojan svojih časnih predaka, a naša vojska je uspela da očuva svoje borbene potencijale, naglasio je potpredsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, velika zasluga za to pripadala je upravo vojnicima koji su tada služili vojni rok, a njihova hrabrost, odanost, požrtvovanost, disciplina i ljubav prema otadžbini nisu bili ništa drugo do obistinjavanje reči vojničke zakletve.

Potpredsednik Vlade je poručio da mi danas gradimo partnerstva i prijateljstva željni mira i prosperiteta naše otadžbine, kao i da radimo na opremanju i modernizaciji naše vojske i podizanju životnog standarda njenih pripadnika, znajući da je ljudski faktor naš najvredniji resurs.

Svečanosti su prisustvovali komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, verskih zajednica i porodice i prijatelji vojnika i polaznika kursa.

izvor>mod.gov.rs

foto>mod.gov.rs